Wedstrijd: FC Twente - PSV
Datum: 16-08-2014
Tijd: 13:40 tot 14:50
Uitslag: 0 - 2
Verslag: PSV heeft Twente verslagen in de laatste poulewedstrijd om de Otten Cup. De Eindhovenaren gaan hiermee Twente voorbij en eindigen op een derde plek in de poule.

Het was PSV dat het spel bepaalde tijdens de wedstrijd. Met name Steven Bergwijn was een aantal keer dichtbij een doelpunt in de beginfase, maar zijn vizier stond niet op scherp. Ook spits Cmiljanic was bij een aantal aanvallen betrokken. Hij kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd, maar miste voor het vrijwel lege doel.

PSV kwam steeds dichter bij het doel van Twente. Vijf minuten voor rust was het eindelijk raak. Cmiljanic gaf de bal op prachtige wijze mee aan Bonde, die beheerst afrondde; 0-1 voor PSV.
Bijna werd voor rust de score nog verdubbeld, maar Bonde en Alberto wisten hun inzet niet tot doelpunt te promoveren.

Ook na rust was het PSV dat op jacht ging naar een doelpunt. De jonge Deen Bonde was hier wederom bij betrokken. Hij liep op het goede moment diep en kreeg de bal mee. Zijn voorzet belandde via Twente-verdediger Deaconu achter de verbouwereerde Verrips.

De 0-2 bleek een veilige marge voor PSV. De Eindhovenaren waren zelfs nog dichts bij een doelpunt. Bergwijn, Van der Moot en Berden waren onzorgvuldig in de afronding of vonden keeper Verrips op hun weg. Twente kreeg slechts wat kleine mogelijkheden op een aansluitingstreffer, maar deze werden niet benut.

Door de 0-2 overwinning is PSV geƫindigd op een derde plaats in de poule, achter Red Bull Brasil en Anderlecht. PSV gaat morgen strijden om plaats 5, Twente gaat proberen te voorkomen om met de rode lantaarn naar huis te gaan.