Felipe: 'Het is ongelofelijk, fantastisch!'

Felipe Hideki Soares Sakamoto speelde een goede finale tegen Liverpool en wist hierin het net te vinden. Zijn team, Red Bull Brasil, versloeg Liverpool met 0-3. Na afloop spraken wij kort met deze euforische Braziliaan.

Proficiat met het winnen van de Otten Cup. Wat vond je van het toernooi?
"Ik wil om te beginnen PSV bedanken dat ze ons hebben uitgenodigd voor dit toernooi. Deze hele week was ongelofelijk mooi voor ons en dat was dit toernooi ook. Het is een gekkenhuis!"

Je scoorde in de finale tegen Liverpool. Wat vond je van je eigen spel tijdens deze wedstrijd en dit toernooi?
"Ik heb goed gespeeld vind ik. Ik kan beter, maar ik ben tevreden. Ik ben vooral content met de teamprestatie. We hebben het toernooi gewonnen en dat was onze belangrijkste doelstelling."
Jullie hebben enkele grote clubs verslagen, zoals Liverpool en Real Madrid. Hoe was het voor je om tegen zulke grote Europese teams te spelen?
"Het is ongelofelijk, fantastisch! Ik speelde tegen Madrid, scoorde tegen Liverpool. Ik heb geen woorden om het te beschrijven. Ik ben een fan van Real Madrid en om dan tegen ze te spelen en ze ook nog eens te verslaan is fantastisch."

Je speelt nu bij Red Bull Brasil. Wat zijn je dromen voor de toekomst?
"Mijn eerste doel is om een professionele voetballer te worden. Mijn grootste droom is om in ons nationale team te spelen. Dat zou echt geweldig zijn. Voor nu is het echter fantastisch om dit toernooi te spelen en te winnen."

Dit bericht is gepubliceerd op zondag 17 augustus 2014 om 18:00 uur

Nederlands English