Wedstrijd: AZ - Liverpool FC
Datum: 15-08-2014
Tijd: 17:40 tot 18:50
Uitslag: 0 - 1
Verslag: Ook de derde Nederlandse ploeg heeft geen overwinning kunnen boeken op de Otten Cup. AZ ging met 0-1 onderuit tegen Liverpool.

Liverpool begon sterk aan de wedstrijd. AZ werd teruggedrongen op eigen helft en Liverpool werd gevaarlijk met enkele voorzetten. AZ loerde op de counter, maar verzuimde om de ruimte te benutten. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de ploegen meer in balans. Toch was het Liverpool dat een voorsprong nam. Canos zette goed door en snoepte de bal af van aan AZ-verdediger. Hij kwam oog in oog met keeper Bucken en rondde beheerst af. Canos was nogmaals dichtbij na een prachtige aanval, maar dit maal belandde zijn schot net naast het doel.

In het begin van de tweede helft golfde het spel op en neer. Er waren kansen voor beide ploegen, maar onder andere Sigurdarson, Tesselaar en Ojo wisten niet te scoren. Onweer gooide even roet in het eten, de wedstrijd werd tijdelijk gestaakt. Na de hervatting was de pit bepaald niet uit het spel verdwenen. Nu leidde het echter niet tot kansen, maar tot een aantal overtredingen met een gele kaart als gevolg. AZ ging op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen bleven uit. Zo eindigde ook de derde wedstrijd van het toernooi in 0-1, ditmaal voor Liverpool.