Wedstrijd: sc Heerenveen - Real Madrid
Datum: 15-08-2014
Tijd: 19:00 tot 20:10
Uitslag: 2 - 1
Verslag: De laatste wedstrijd van vandaag ging tussen Heerenveen en de titelverdediger Real Madrid. Vanaf het eerste moment ontspon zich een boeiend gevecht, waarbij Heerenveen verrassend goed tegenspel bood aan Real Madrid. Na een paar kansjes te hebben gemist was het Heerenveen dat uiteindelijk de score opende via een schitterend doelpunt van Gudmundsson. Hij passeerde 3 spelers en verschalkte de keeper met een mooie stift in de lange hoek. Nog voor de rust kregen beide ploegen nog wel wat kansjes, maar er werd niet meer gescoord. De russtand was dus 1-0 voor Heerenveen.
Direct na rust was het Kada die een mooie aanval van Heerenveen beheerst afrond en zo Heerenveen op een 2-0 voorsprong zet. Deze achterstand is voor Real de aanleiding om nog een tandje bij te zetten, maar echt grote kansen krijgt Real Madrid nog niet. Heerenveen komt er nog af en toe sterk uit, maar Real Madrid krijgt steeds meer overwicht. De doelman van Heerenveen stond echter telkens in de weg. In de laatste minuut scoort Real Madrid de aansluitings-treffer via een kopbal van Babunski. Heerenveen geeft in de resterende tijd de verdiende overwinning echter niet meer weg.

(English)
In the last match of this first day Heerenveen is playing against the defending champion Real Madrid. Right from the start both teams are playing very well. Heerenveen is creating some chances but they are not able to score yet. Suddenly Gudmundsson shakes down three opponents and passes the keeper of Real Madrid with a subtle lob. Heerenveen is leading with 1-0. There are some chances on both sides but no one is able to score again in the first half, so Heerenveen is leading with 1-0 at half time.
The second half starts with another chance of Heerenveen and Kada scores the second goal of this match. 2-0. This goal is a sign for Real Madrid to add some more energy in this game, but they don't create much chances. The keeper of Heerenveen keeps a clean sheet so far. In the last minute of the game Babunski's header finally passes the Heerenveen-goalie 2-1. In the lasting time Heerenveen does not give away the deserved victory on the defending champion Real Madrid.