Wedstrijd: AZ - PSV
Datum: 17-08-2014
Tijd: 12:20 tot 13:30
Uitslag: 1 - 2
Verslag: PSV is in het toernooi om de Otten Cup op een 5de plek geƫindigd. AZ werd met 1-2 verslagen. Doelpuntenmakers aan PSV-zijde waren Loof en Cmiljanic, voor AZ zette Doodeman zijn naam op het scorebord.

In de beginfase van de wedstrijd kreeg AZ twee mogelijkheden. Met name Ouwejan was met een vrije trap dicht bij een doelpunt. Na de beginfase was het PSV dat sterker werd. AZ zakte in tot eigen helft en probeerde vanuit de counter gevaar te stichten. Met succes, want Doodeman schoot met diagonaal raak. In het vervolg van de wedstrijd waren er nog een aantal kansen voor beide teams. Groeneveld was dichtbij na een goede actie en Alberto kopte net over.

PSV ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Cmiljanic was een aantal keer gevaarlijk, zo belandde een voorzet van hem bijna in het doel. De gelijkmaker van PSV kwam ook voort uit een goede actie van Cmiljanic. Hij werd onreglementair gestopt in de 16, waarna de scheidsrechter PSV een penalty gaf. Loof benutte dit buitenkansje; 1-1. De wedstrijd leek af te stevenen op strafschoppen, maar daar dacht PSV anders over. In de laatste minuut kopte Cmiljanic raak uit een vrije trap van Rommens. Zo eindigt de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor PSV en eindigt het daarmee op een 5de plaats. Voor AZ rest plek 6 op de eindrangschikking.