Red Bull Brasil winnaar 68e editie Otten Cup!

De finale van deze editie van de Otten Cup ging tussen Red Bull Brasil en Liverpool. Uiteindelijk waren het de euforische Brazilianen die de wisselbeker overnemen van Real Madrid

Al snel in de eerste helft nam Red Bull Brasil een voorsprong door een foutje in de verdediging van Liverpool. Deze voorsprong gaf Red Bull Brasil duidelijk vleugels en ze gingen op jacht naar een tweede treffer. Deze treffer viel al snel en was wonderschoon. Viana de Matos schiet de bal van afstand prachtig in de kruising. 2-0. Liverpool probeert nog wel wat te doen aan de achterstand maar krijgt niet veel kansen. De ruststand is dus 2-0.

Na rust is het opnieuw Red Bull Brasil dat scoort via Sakamoto en de finale lijkt te beslissen, 3-0. Als even later Phillips een rode kaart krijgt na een grove charge is het een onbegonnen zaak voor Liverpool om de wedstrijd nog om te draaien. Ondanks dat ze met veel inzet blijven spelen weten ze niet te scoren en is de eindstand van de finale 3-0 in het voordeel van Red Bull Brasil.

Red Bull Brasil wint dus de Otten Cup 2014! Na EC Vitoria (1995, 1996, 1998, 2004-2006) en SC Internacional (2007) zijn zij de derde Braziliaanse vereniging die er in slaagt dit prachtige toernooi te winnen.

Dit bericht is gepubliceerd op zondag 17 augustus 2014 om 16:24 uur