Laatste dag van de Otten Cup

Op een regenachtige derde dag van deze editie van de Otten Cup werd er begonnen met de kruis-finales. Alles wijst er op dat we ook vandaag weer enkele spannende wedstrijden zullen gaan zien.

Red Bull Brasil en Real Madrid troffen elkaar op het hoofdveld. Na een spannende wedstrijd waarin echter niet werd gescoord, moesten strafschoppen bepalen wie de finale zou gaan spelen. Real Madrid trok aan het kortste eind doordat er één strafschop werd gemist en daardoor was het al zeker dat er een nieuwe winnaar zou komen dit jaar. De andere kruisfinale ging tussen Anderlecht en Liverpool. De Engelsen kregen in de eerste helft een strafschop, maar deze werd gemist. Anderlecht scoorde direct daarna de 1-0 en leek lang op weg naar de finale, maar het was Cleary die Liverpool vlak voor tijd op gelijke hoogte bracht. Ook hier zouden strafschoppen de beslissing moeten gaan brengen. Anderlecht mistte hun tweede strafschop, terwijl Liverpool geen misser liet noteren en zich zo plaatste voor de finale tegen Red Bull Brasil. Anderlecht moet het tegen Real Madrid gaan opnemen voor de derde plaats.

De wedstrijd om de 7e en 8e plaats tussen FC Twente en Heerenveen werd al in de eerste helft beslist door een treffer van FC Twente. Zij eindigen dit toernooi dus op de 7e plaats, terwijl de 8e plaats voor Heerenveen is.

PSV en AZ gingen strijden voor de 5e plek. AZ nam een 1-0 voorsprong en in de tweede helft kwam PSV op gelijke hoogte via een strafschop. De wedstrijd leek af te stevenen op strafschoppen, maar daar dacht PSV anders over. In de laatste minuut kopte Cmiljanic raak uit een vrije trap van Rommens. Zo eindigt de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor PSV en eindigt het daarmee op een 5de plaats. Voor AZ rest plek 6 op de eindrangschikking.

In de strijd om het brons stonden Anderlecht en Real Madrid tegenover elkaar. Beide ploegen wilden er alles aan doen om het toernooi met een zege te eindigen. Na een eerste helft waarin Anderlecht het beste van het spel had maar niet tot scoren kwam, was het in de tweede helft Real Madrid dat twee keer scoorde. Anderlecht scoorde nog de 2-1 via een eigen doelpunt, maar Real Madrid eindigt deze editie op de 3e plaats. Anderlecht wordt 4e.

In de finale waren het Red Bull Brasil en Liverpool die gingen strijden voor de wisselbeker. Al snel was het duidelijk dat Red Bull Brasil niet van plan was met de tweede plaats genoegen te nemen. Ze namen al vlug in de wedstrijd een 2-0 voorsprong. Deze voorsprong gaf hen duidelijk vleugels. Na de rust werd de finale beslist toen Red Bull Brasil een 3-0 voorsprong nam en Liverpool kort daarop met 10 man komt te staan. Red Bull Brasil wint dus de Otten Cup 2014! Liverpool wordt na een uitstekend toernooi 2e.

Dit bericht is gepubliceerd op zondag 17 augustus 2014 om 16:22 uur