Wedstrijd:AFC Ajax - FC Dinamo Moskva
Datum:31-05-2008
Tijd:12:20 tot 13:30
Uitslag:1 - 5
Verslag:Een grote nederlaag voor Ajax tegen Dinamo Moskva. Toch was het Ajax dat op voorsprong kwam. Al na zes minuten spelen is het raak voor Ajax. Atilla Yildirim scoort vanaf zo'n elf meter voor het doel, nadat de bal teruggekopt werd vanaf de tweede paal.

Nail Zamaliev krijgt vijf minuten later een grote kans. Als hij een corner maar rakelings langs het doel kopt. Voor rust wordt het toch nog 1-1 als Alexander Bebikh kopt uit een corner. De bal wordt weggetrapt door Ajax, maar komt keihard tegen het lichaam van een Russische speler. De bal valt in het doel en zo staat het met rust gelijk.

Twee minuten na rust steekt Nail Zamaliev vanaf het middenveld de bal naar Roman Panin. Hij neemt de bal mooi mee, omspeelt de twijfelachtig uitkomende doelman en schuift met links beheerst de 2-1 in het doel. Niet veel later krijgt Ajax een penalty toegewezen van de scheidsrechter na een handsbal in het strafschopgebied. Tom Overtoom schiet de bal links naast het doel, terwijl de Russische doelman al in de andere hoek lag.

Dinamo Moskva krijgt dan ook een penalty, als Alexander Kokorin wordt vastgehouden. Nail Zamaliev blijft koel en schiet laag in de hoek binnen. Binnen tien minuten loopt Moskou dan ook uit naar 4-1. Het is wederom Panin die scoort. Bij een indraaiende corner komt de Ajax-doelman weer niet overtuigend uit. Hij probeert de bal met twee vuisten te stompen, maar raakt de bal maar half.

Vijf minuten voor tijd ontstaat er dan een flink opstootje, waarbij uiteindelijk zowel een Ajacied als een Rus een gele kaart krijgen. Net voor tijd wordt het dan ook nog 5-1. Een overtalsituatie wordt goed uitgespeeld. Alexander Kokorin scoort vanaf de rand van de zestien.

Door deze nederlaag is Ajax inmiddels uitgeschakeld voor de halve finales. Dinamo Moskva heeft de leiding genomen in poule B met twee overwinningen.