Datum:01-06-2008
Tijd:12:20 tot 13:30
Uitslag:0 - 0
Penalty's:2 - 4
Verslag:Feyenoord heeft de strijd om de vijfde plaats in haar voordeel beslist. De Rotterdamse formatie versloeg de aartsrivaal Ajax na strafschoppen.

In de eerste helft waren er enkele kansen over en weer. De grootsten kwamen op naam van Feyenoorder Michal Janota. Hij raakte in de eerste helft de paal. Ook kreeg hij nog een goede kans vlakbij het Ajax doel. Janota treuzelde echter te lang, zodat een Ajaxverdediger redding kon brengen. Ajax was gevaarlijk uit een vrije trap. Feyenoord-keeper Darley Torres bleek echter een sta-in-de-weg. Hij pareerde de Amsterdamse doelpoging vakkundig.

Na de rust was de grootste kans voor Geoffrey Castillion. Hij anticipeert vlak voor tijd goed op een steekbal, maar zijn inzet verdwijnt net naast het doel.

Hiermee eindigt de wedstrijd in 0-0, waarna penalty's de beslissing moeten brengen. Feyenoord-keeper Darley Torres werd hierin de held van Rotterdam. Hij stopt namelijk meteen de inzet van Roly Bonevacia. Miquel Nelom schiet goed binnen voor Feyenoord, waardoor zij meteen een voorsprong nemen. Lorenzo Ebecillio scoort namens Ajax, waarna Parez Karim met een Panenka-penalty de 2-1 maakte. De inzet van Nathaniel Will werd klemvast gepakt door Torres, waardoor Feyenoord de vijfde plek al bijna niet meer kon ontgaan.

Ajax-doelman Kostas Peristerides zit dan nog dicht erbij als hij de goede hoek kiest op de inzet van Kelvin Leerdam. Rik Schouw benut dan de strafschop aan Ajax-zijde, maar als Masibusane Zongo scoort voor Feyenoord is het echt voorbij. De strafschoppenserie eindigt in 4-2 in het voordeel van de Rotterdammers.