Wedstrijd:FC Dinamo Moskva - Cruzeiro EC
Datum:01-06-2008
Tijd:11:00 tot 12:10
Uitslag:0 - 2
Verslag:De tegenstander van FC Twente/Heracles is bekend. Het Braziliaanse Cruzeiro versloegen FC Dinamo Moskva met 2-0.

Enigszins fortuinlijk kwamen de Brazilianen op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Bernardo Viera Souza werd door de Rus Anton Rudakov in eigen doel gewerkt. De eerst helft begon hoopvol, maar het spel werd er gedurende de wedstrijd bepaald niet beter op.

In de tweede helft gooit Cruzeiro de wedstrijd in het slot. Het is Bruno die een voorzet tegen de touwen werkt. Hierna valt er voor de Russen weinig eer meer te behalen. Victor Svezhov maakt de 60 minuten niet vol: hij wordt met twee gele kaarten uit het veld gestuurd.

Door deze 2-0 overwinning plaatst Cruzeiro zich voor de finale. De Brazilianen nemen het daarin op tegen FC Twente/Heracles, dat Pão de Açúcar versloeg.