Wedstrijd:FC Twente/Heracles - Cruzeiro EC
Datum:30-05-2008
Tijd:16:20 tot 17:30
Uitslag:1 - 1
Verslag:De wedstrijd tussen Cruzeiro en FC Twente/Heracles is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Twente had in de eerste helft de betere kansen, de Brazilianen in de tweede helft.

De eerste helft kwam maar moeizaam op gang. Het was FC Twente/Heracles dat nog de beste mogelijkheden had. Nummer 11, Paddy John, was daarvoor verantwoordelijk, maar zijn vizier stond niet op scherp.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. De Brazilianen kwamen beter in hun spel en drongen steeds meer aan. Dit leidde dan ook tot prachtige treffer. Een crosspass van Bernardo Viera Souza werd goed gecontroleerd door de nummer 7, Fidel Martinez, en deze schoot de bal onberispelijk in de kruising.

Cruzeiro bleef het betere van het spel houden, maar uit een corner kwam FC Twente/Heracles toch op gelijke hoogte. Het doelpunt werd gescoord door verdediger Bartek Pacuszka. Het restant van de wedstrijd was het Cruzeiro dat het meeste aanspraak maakte op de overwinning, maar dit leidde niet meer tot een doelpunt.