Wedstrijd:Cruzeiro EC - sc Heerenveen
Datum:31-05-2008
Tijd:11:00 tot 12:10
Uitslag:3 - 0
Verslag:In de eerste minuut van de wedstrijd is er al een enorme kans voor SC Heerenveen, die eigenlijk had moeten zitten. Een schot van Darko Bodul wordt nog maar net tegengehouden en de rebound van Nicola Saric wordt tot corner verwerkt.

Cruzeiro zet dan aan en er komen meerdere kansen voor de Brazilianen. Uiteindelijk is het dan raak via Carlos Magno Gomes dos Santos. Nadat de spits de bal terugkopte, staat Carlos Magno helemaal vrij in het strafschopgebied en hij schiet de bal laag over de grond binnen. Even later wordt een corner van de rechterkant uitdraaiend genomen. De bal wordt via het hoofd verlengd en Luisao Luis Carlos Silva Santos kan de bal hard maar beheerst binnenschieten. Meteen daarna is er een grote kans voor Pablo Marcel de Almeida. Diederik Bangma komt echter goed zijn doel uit en met een duik op de bal behoudt hij SC Heerenveen van een tegendoelpunt.

In de tweede helft is het weer Cruzeiro dat de klok slaat. Weer kan de centrale verdediger Luisao Luis Carlos Silva Santos uit een corner bijna scoren, ditmaal kopt hij rakelings voorbij de tweede paal. SC Heerenveen komt nauwelijks in het spel voor. De Friezen worden alleen gevaarlijk uit een vrije trap van Nicola Saric. In de laatste minuut wordt het nog 3-0 voor Cruzeiro als Bruno Ricardo Froes Cantanhede via een snelle uitbraak over links de bal aan Vitor Soares de Araujo geeft. Na een individuele actie op de zestien meter scoort hij laag in de linkerhoek.

Cruzeiro was in dit duel duidelijk de betere ploeg. Met name op techniek, handelingssnelheid, duelkracht en scherpte troefden zij de Friezen af. Met twee nederlagen is SC Heerenveen helaas al uitgeschakeld voor de halve finales.