Wedstrijd:AFC Ajax - PSV
Datum:31-05-2008
Tijd:15:00 tot 16:10
Uitslag:2 - 0
Verslag:PSV is uitgeschakeld op het toernooi om de Otten cup. De formatie van Roland Vroomans wist de laatste poulewedstrijd tegen Ajax niet winnend af te sluiten. De Amsterdammers waren met 2-0 te sterk.

Al vroeg in de wedstrijd kwam PSV op achterstand. De scheidsrechter bestrafte een overtreding in het strafschopgebied met een penalty. Rik Schouw benutte deze buitenkans. PSV kreeg enkele mogelijkheden, onder andere via Jason Bourdouxhe en Nigel Hasselbaink, maar deze werden niet benut. Ajax krijgt ook een enkele mogelijkheid, maar de Amsterdammers weten hun voorsprong niet uit te breiden. Vlak voor rust is het PSV dat nog dichtbij een gelijke stand komt. Youness Mokhtar schiet de bal bijna binnen en ook Lars Hutten, die inmiddels ingevallen is voor Romario Sabajo, krijgt de bal niet achter de Amsterdamse keeper.

Net na rust deelt Ajax de doodsteek uit. Een diepe bal wordt in eerste instantie nog goed verwerkt door keeper Jeroen Zoet. De bal belandt echter in de voeten van Lorenzo Ebecillio, die hem vanaf een meter of 35 in het doel schiet.

De Amsterdammers zullen het de laatste dag moeten doen zonder Attila Yildirim. De spits, ingevallen voor Geoffrey Castillion, wordt uit het veld gestuurd. Hij zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan PSV-er Freek Heerkens.

Opvallend detail aan PSV-zijde was dat de wedstrijd geëindigd werd met zeven B-junioren.

PSV speelt morgen om de zevende en achtste plaats tegen SC Heerenveen. De Friezen kwamen in hun poule niet verder dan de vierde plaats achter Cruzeiro, Fc Twente en Feyenoord.