Wedstrijd:Feyenoord - FC Twente/Heracles
Datum:31-05-2008
Tijd:11:00 tot 12:10
Uitslag:2 - 4
Verslag:Al vroeg in de wedstrijd krijgt Feyenoord een aardige kans. Jordao Pattinama komt goed naar binnen maar schiet de bal net over het doel. Na acht minuten spelen is het FC Twente/Heracles dat de score opent door een doelpunt van Theo Vogelsang. Slechts twee minuten later wordt de marge al vergroot naar twee doelpunten. Ditmaal door een doelpunt van Erwin Nieuwboer. Nog voor rust maakt Paddy John de 3-0 voor de Twentenaren die daarmee met een ruime voorsprong aan de tweede helft kunnen beginnen. Na een kwartier spelen in die tweede helft komt Feyenoord iets dichterbij. Luis Pedro schiet een penalty in eerste instantie nog tegen de keeper, maar in de rebound is hij wel trefzeker. Vijf minuten voor tijd gooit FC Twente de wedstrijd alsnog op slot door de marge weer naar drie doelpunten te brengen door een doelpunt van Dario Vujicevic. Enkele minuten later wordt het nog wel 4-2 door een eigen doelpunt van Stefan Thesker maar de overwinning komt niet meer in gevaar. Door deze uitslag, en de winst van Cruzeiro op Heerenveen, is Feyenoord na een goede openingsdag teruggezakt naar de derde plek. FC Twente/Heracles doet goede zaken en staan samen met Cruzeiro gedeeld op de eerste plaats in de poule.