Feyenoord grote winnaar van de eerste dag

Feyenoord is de grote winnaar geworden van de eerste dag van het toernooi om de Otten Cup. De Rotterdammers wonnen hun eerste wedstrijd met 3-0 van SC Heerenveen. Het andere duel in hun poule, tussen Cruzeiro en FC Twente/Heracles eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord was in de eerste poulewedstrijd in poule A oppermachtig. SC Heerenveen kwam er in de eerste helft absoluut niet aan te pas en keek dan ook al vlot tegen een achterstand aan. In de tweede helft werden de Rotterdammers wat slordiger, maar tegen het einde van de wedstrijd maakten ze het koelbloedig af door nog tweemaal te scoren.

Luis Pedro, de smaakmaker bij Feyenoord, scoort hier de 1-0

De wedstrijd tussen FC Twente/Heracles en Cruzeiro kende twee gezichten. De Brazilianen deden in de eerste helft nauwelijks mee en als Twente-speler Paddy John iets scherper was geweest, dan had de club uit Twente al lang op voorsprong kunnen komen. In de tweede helft kwam Cruzeiro beter op gang en scoorde Fidel Martinez een prachtig doelpunt. FC Twente kwam uiteindelijk nog langszij door een doelpunt van Bartek Pacuszka. Door de puntendeling in dit duel gaat Feyenoord aan kop in poule A.

De Brazilianen van Cruzeiro doen een vreugdedans bij de 1-0

In de poule van PSV liggen de zaken ook nog open. De twee buitenlandse ploegen hebben de leiding genomen in poule B, doordat zij beiden met 1-0 wonnen. In een redelijk gelijkopgaand duel wist Pão de Açúcar te scoren. Ajax deed dit niet, waardoor de Brazilianen samen met Dinamo Moskou de leiding nemen in de poule.

Morgen worden de resterende poulewedstrijden gespeeld en zullen de beslissingen gaan vallen.

Dit bericht is gepubliceerd op vrijdag 30 mei om 22:05 uur.