FC Twente/Heracles winnaar 62e editie Otten Cup toernooi

FC Twente/Heracles is de winnaar geworden van de 62e editie van het toernooi om de Otten Cup. In een spannende finale versloegen zij Cruzeiro met 2-1. Na vier Braziliaanse titels blijft de wisselbeker dit jaar in Nederland.

Vargin Der is verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. Een mooie steekpass zet hem vrij voor de Braziliaanse doelman Pires. Deze weet Der's inzet nog te beroeren, maar de bal verdwijnt toch tegen de netten: 1-0.

Dario Vujicevic breidde de score uit naar 2-0

Cruzeiro gaat hierna op zoek naar de gelijkmaker. Zij zijn daar ook enkele malen erg dichtbij. Vitor Soares schiet net langs en Francisco Woshington kopt voorlangs. Waar de Brazilianen hun kansen niet benutten, doet FC Twente/Heracles dat wel. Vargin Der staat aan de basis van dit doelpunt. Hij passeert met een schitterende beweging twee tegenstanders, waarna hij de bal goed teruglegt. De meegelopen Dario Vujicevic schuift de bal koelbloedig langs de kansloze Douglas Pires.

Met een op het oog comfortabele 2-0 voorsprong gaat FC Twente/Heracles de rust in.

Cruzeiro legt zich echter niet neer bij een nederlaag. Ze gaan vol op de aanval in de tweede helft. Meteen na rust zijn de Brazilianen al dicht bij de aansluitingstreffer. Uit een corner wordt de bal van de lijn gehaald door een Twente-verdediger. Hieruit volgt nog een scrimage, maar uiteindelijk eindigt de bal in de handen van de doelman.

Het doelpunt van Eliandro dos Santos Gonzaga zorgde voor een spannend slot van de wedstrijd

Ook uit een volgende corner is Cruzeiro gevaarlijk. Twente/Heracles-doelman Nick Hengelman gaat onder de bal door, Joabe Batista Ferreira kopt net naast.

Kort hierna krijgt Twente/Heracles dé mogelijkheid om de wedstrijd definitief te belissen. Vargin Der kan vanaf de middellijn alleen op Douglas Pires af. Der faalt echter oog in oog met de keeper.

Cruzeiro blijft op zoek naar de 2-1 en deze komt er dan ook. Een corner wordt snel genomen, wat de Twente/Heracles-verdediging niet in de gaten heeft. Uit de voorzet die volgt kopt Eliandro de 2-1 binnen.

Wat volgt is een hectische slotfase. Cruzeiro wil koste wat kost de gelijkmaker forceren. Deze komt er ook nog bijna. Eliandro schiet de bal vanaf een meter of 18 op keeper Hengelman. De bal komt voor de voeten van Joabe. Deze weet de bal echter niet in het open doel te krijgen: zijn schot verdwijnt over het doel.

Grote vreugde bij de spelers van FC Twente/Heracles bij de prijsuitreiking

Dit blijkt de laatste kans van de wedstrijd te zijn. FC Twente/Heracles verslaat Cruzeiro met 2-1 en weet zich verzekerd van de 62e Otten Cup.

Dit bericht is gepubliceerd op zondag 1 juni om 18:10 uur.