Buitenlandse ploegen heersen op Otten Cup 2008

De buitenlandse gasten voeren de boventoon op de 62e editie van de Otten Cup. FC Twente/Heracles heeft als enige Nederlandse ploeg een plaats in de halve finale veroverd. Met name de Braziliaanse teams zijn de smaakmakers van deze toernooieditie.

In poule A leek Feyenoord de beste papieren te hebben voor een plaats in de kruisfinales. Deze ochtend leden zij echter een gevoelige 4-2 nederlaag tegen FC Twente/Heracles. Cruzeiro walste met fantastisch voetbal en gedrevenheid over SC Heerenveen heen. Ook tegen Feyenoord bleven de Brazilianen sterk spelen, waardoor ook deze wedstrijd in winst om werd gezet. Door dit resultaat deed het er eigenlijk niet meer toe dat SC Heerenveen een 1-0 zege boekte op FC Twente/Heracles. De ploegen die vrijdagavond gelijkspeelden, FC Twente/Heracles en Cruzeiro gaan dus door naar de halve finales.


De Cruzeiro-aanvallers maakten er af en toe een ware show van

PSV beleefde geen prettige tweede toernooidag. Het lukt de ploeg van Roland Vroomans maar niet om te scoren. Tegen Pão de Açúcar werd het 0-0. Op veld 1 boekte Dinamo Moskva tegelijkertijd een monsterscore op Ajax. Hoewel de Amsterdammers op voorsprong kwamen, denderden de Russen na de pauze over de tegenstander heen. Het werd 5-1. Met deze overwinning had Dinamo reeds een plaatsje in de halve finale veilig gesteld, zodat het laatste pouleduel tegen Pão de Açúcar er niet meer toe deed. Doordat vroeg in dit duel Pão de Açúcar op voorsprong kwam, was het voor PSV al vrijwel onmogelijk geworden de kruisfinales te bereiken. Tot overmaat van ramp voor de Eindhovense ploeg scoorde Ajax ook al vroeg de openingstreffer. Uiteindelijk werd het 2-0 in beide duels, waardoor PSV als laatste eindigde in de poule en de twee buitenlandse teams gaan strijden om de eindoverwinning.


Pão de Açúcar en Dinamo Moskva spelen beide morgen in de halve finale

Morgenochtend zijn om 11 uur de halve finales tussen Pão de Açúcar en FC Twente/Heracles, en tussen Cruzeiro EC en Dinamo Moskva. Hierna wordt de finale om de 7e en 8e plaats gespeeld tussen SC Heerenveen en PSV, met daarop volgend een "klassieker" in de finale om de 5e en 6e plaats tussen Ajax en Feyenoord. Na de troostfinale zal dan om 3 uur afgetrapt worden in de finale.


Dit bericht is gepubliceerd op zaterdag 31 mei om 18:33 uur.