Wedstrijd: FC Barcelona - RSC Anderlecht
Datum: 06-08-2011
Tijd: 12:20 tot 13:30
Uitslag: 1 - 1
Verslag: De eerste kans van de wedstrijd is voor Anderlecht. De keeper van Barcelona schiet de bal bij het uitverdedigen in de voeten van Nathan Kabasele. Hij schiet echter voor open goal over.
Enkele minuten later krijgen de spaanjaarden hun eerste kans. De volley van David Babunski gaat echter net over.
Lange tijd speelt de wedstrijd zich vervolgens af op het middenveld, waar Barcelona Anderlecht het loopwerk laat doen zonder tot kansen te komen.
Na 25 minuten is daar echter de 0-1 voor Anderlecht. Brandon Deville krijgt de bal van rechts aangespeeld in de 16, zet een spaanse verdediger op het verkeerde been en schiet in de rechterhoek binnen. Dit is ook de ruststand.

De tweede helft is een vijftal minuten bezig als Barcelona de gelijkmaker scoort. Tot twee keer toe wordt een schot van kortbij geblocked, maar de derde keer is teveel. Miguel Angel Sainz-Maza Lopez schiet in de korte hoek de 1-1 binnen.
Na een kwartier spelen kopt Vivaldi Leonid Bakoyock uit een vrije trap de bal op de paal.
Enekele minuten later gaat de spaanse keeper Sergi Tienda Gutierrez wederom in de fout. Hij staat ver voor zijn goal en schiet de bal in de voeten van ditmaal Dennis Praet. Zijn lobje gaat echter net over.
Een kans valt er nog te noteren in deze wedstrijd. Barcelona schiet vanaf de achterlijn op de Belgische keeper, die de bal los laat. Alexandre Moreno Lopera is echter net te laat om binnen te tikken.
Eindstand is 1-1 in een wedstrijd waar Anderlecht Barcelona goed partij weet te bieden.

English:
The first chance in the match was for Anderlecht. Barcelona's goalkeeper keeps his goal clear, but passes the ball to Nathan Kabasele. Kabasale misses in front of an open goal.
A few minutes later, Barcelona gets their first chance. The volley of David Babunski misses, but only just.
Most of the match is concentrated on the mid-field, where Barcelona makes Anderlecht work hard, but without creating any real openings.
After 25 minutes Anderlecht scores, setting the score to 0-1. The ball was passed from the right to Brandon Deville in the penalty area, who sends a Spanish defender into the wrong direction, and shoots the ball into the right corner. Half-time.

Five minutes into the second half, Barcelona scores, setting the score equal. Anderlecht blocked two shots, but did not succeed to keep the goal clear upon Barcelona's third attempt. Miguel Angel Sainz-Maza Lopez scores near the first post.
Fifteen minutes later, Vivaldi Leonid Bakoyock heads a ball from a free kick, which then hits the post.
Some minutes later, Spanish goalkeeper Sergi Tienda Gutierrez shows bad judgement. Far out of his goal, he passes the ball to Dennis Praet. Praet shoots a lob, but misses by an inch.
Another chance is created in the match. Barcelona shoots from the line at the Belgian goalkeeper, who fails to keep the ball in his hands. Alexandre Moreno Lopera, however, was not in time to benefit from this.
Final score: 1-1 in a match in which Anderlecht proved to be a good opponent for FC Barcelona.