Wedstrijd: Sunderland AFC - AFC Ajax
Datum: 06-08-2011
Tijd: 11:00 tot 12:10
Uitslag: 1 - 1
Verslag: Ajax heeft ook haar tweede wedstrijd om de Otten Cup niet weten te winnen. Tegen het Engelse Sunderland kwamen zij niet verder dan een gelijkspel; 1-1. a

Ajax was de sterkste ploeg in de eerste helft. Toch was het Sunderland dat tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong kwam door toedoen van Jordan Lavender. Ajax bleef het spel dicteren en dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker. Davy Klaassen kopte de bal tegendraads tegen de touwen.

Na de rust bleef Ajax aandringen. Sunderland werd onder druk gezet en er werden een behoorlijk aantal kansen gecreëerd. Fantastisch keeperswerk Jordan Pickford zorgde er echter voor dat de overwinning niet naar de Amsterdammers ging, maar dat Ajax bleef steken op een 1-1 gelijkspel.