Wedstrijd: FC Barcelona - PSV
Datum: 06-08-2011
Tijd: 15:00 tot 16:10
Uitslag: 1 - 5
Verslag: PSV heeft de halve finales van de Otten Cup bereikt. In de laatste poulewedstrijd versloeg PSV het Catalaanse FC Barcelona.

PSV begon sterk aan de wedstrijd. In de derde minuut van de wedstrijd kwam PSV op voorsprong via Marcel Ritzmaier. De Oostenrijker schoot van ruim 20 meter raak. Twintig minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Jurgen Locadia tekende voor zijn vierde treffer uit een goed genomen corner. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar PSV bleef gevaarlijker. Tot de rust kwam er geen verandering in de score. Ook na rust kwam PSV prima uit de startblokken en al snel stond de 3-0 op het scorebord. Opnieuw was Locadia de doelpuntenmaker. Na een opstootje tussen diezelfde Locadia en Bakoyock kon de Barcelona-speler vertrekken met rood, de PSV’er kreeg een gele kaart. Twee minuten later besliste Memphis Depay het duel definitief met de 4-0. De speler, die net als Ritzmaier de voorbereiding met het eerste elftal meemaakte, scoorde uit een hoekschop. FC Barcelona kwam nog terug tot 4-1, maar de zege kwam niet in gevaar. Het werd zelfs nog 5-1 door Elvio van Overbeek na goed voorbereidend werk van Depay.

Door de overwinning op FC Barcelona eindigt PSV op de eerste plaats in de poule. Morgen is Ajax de tegenstander in de halve finale, die morgen om 11.00 uur aanvangt. Barcelona is door de nederlaag van Anderlecht tegen Sparta alsnog door naar de halve finale. Zij spelen daarin tegen het Duitse Borussia Mönchengladbach.