Wedstrijd: Sparta Rotterdam - FC Barcelona
Datum: 05-08-2011
Tijd: 17:40 tot 18:50
Uitslag: 0 - 3
Verslag: Barcelona is de Otten Cup goed gestart. Het versloeg Sparta Rotterdam met 0-3. Met de rust was deze stand al bereikt.

Barcelona kwam furieus uit de startblokken. Binnen 2 minuten was het al raak. Uit een hoekschop scoorde Bakoyock de 0-1. Cornejo Sanchez verdubbelde de score. Na een klein kwartier zette hij na een mooie aanval de 0-2 op het bord. Met een bekeken kopbal zette hij Barcelona na 20 minuten op een riante 0-3. Hierna ging de Spaanse storm liggen en kwam Sparta wat meer in het spel. Dit leidde tot een aantal kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na de rust vond Barcelona het welletjes. Zij pasten een aantal wissels toe, wat het spel niet ten goede kwam. Desondanks kregen ze nog een paar goede mogelijkheden, maar wist het net niet meer te vinden. Zo bleef Sparta een grotere nederlaag bespaard.