Wedstrijd: AFC Ajax - PSV
Datum: 07-08-2011
Tijd: 11:00 tot 12:10
Uitslag: 0 - 2
Verslag: PSV heeft de finale van het toernooi om de Otten Cup bereikt. In de halve finale werd Ajax met 2-0 verslagen.

PSV is de gevaarlijkste ploeg in het begin van de wedstrijd. Al na enkele minuten schiet Tannane hard op doel, maar keeper Leeuwenburgh weet de bal tot corner te verwerken. Enkele minuten later is daar opnieuw een kans voor PSV. Van Overbeek zet met een mooie pass Ritzmaier voor de keeper, maar hij weet Leeuwenburgh niet te verschalken. Na de openingsfase komt de wedstrijd meer in balans. Lazic krijgt nog een goede kans voor Ajax, maar hij kopt de bal over het doel.

Na de rust lijkt PSV de schroom wat meer van zich af te gooien. Dit resulteert al vlug in een doelpunt van Jürgen Locadia. De PSV-aanvaller scoort hiermee alweer zijn zesde doelpunt van het toernooi. PSV blijft de gevaarlijkste ploeg en creëert kansen door goed werk van Locadia en Depay. Laatstgenoemde is nog het dichtst bij een treffer, maar zijn vrije trap spat uiteen op de lat.

Ajax probeert vervolgens aan te dringen, maar weet geen grote kansen meer te creëeren. PSV gooit de wedstrijd vervolgens definitief in het slot. Bij een vrije trap van Depay wordt invaller Alberto Antonio volledig vrijgelaten. Zijn inzet belandt via een Ajacied achter Leeuwenburgh.

De eindstand is hiermee bepaald op 2-0 in het voordeel van de Eindhovenaren en daarmee bereiken zij de finale van het toernooi om de Otten Cup. Om 15.00 spelen zij tegen FC Barcelona. Voor Ajax rest de wedstrijd om de derde plaats, waarin zij aantreden tegen Borussia Mönchengladbach.