Eindresultaten van de 65e Otten Cup

De laatste dag van de Otten Cup begon met de kruisfinales. Hierna werd de eindrangschikking bepaald. Lees hier een kort overzicht van de laatste dag.

PSV is, in de halve finale tegen Ajax, de gevaarlijkste ploeg in het begin van de wedstrijd zonder grote kansen te krijgen. Na de openingsfase komt de wedstrijd meer in balans, maar gescoord wordt er niet. De ruststand is 0-0.

Na de rust gooit PSV de schroom van zich en scoort een vroege goal via Locadia. Alberto Antonio wordt volledig vrij gelaten en hij beslist de wedstrijd 2-0. PSV staat in de finale

Barcelona tegen BMG

In de andere halve finale overklast Borussia Mönchengladbach Barcelona in de eerste helft. Göttel schiet de duitsers met 1-0 de rust in.
Na rust een totaal ander gezicht. Barcelona is nu de betere ploeg en wint uiteindelijk met 3-1. Ondanks dat ze een tijd met 10 man spelen.

FC Twente, drie jaar geleden nog winnaar van de Otten Cup, moest het dit jaar ook in de wedstrijd om de 7e/8e plaats af laten weten. De finalist van vorig jaar, Anderlecht, won het laatste duel met 2-1. De Belgische doelpunten werden gescoord door Falsaperla en Deville. Orsula scoorde namens Twente tegen.

In de wedstrijd om de 5e en 6e plaats moesten strafschoppen de beslissing brengen. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 tussen Sunderland en Sparta Rotterdam. De Rotterdammers bleven het koelbloedigst in de penaltyreeks en eindigden zo als vijfde.

Sunderland en Sparta

Ajax en Borussia Mönchengladbach speelden de troostfinale. De herhaling van het openingsduel eindigde dit maal in een 0-1 zege voor Borussia Mönchengladbach.

In de droomfinale begint PSV nerveus, maar de beste kansen zijn voor Barcelona. Uit een mooie aanval scoort Moreno Lopera de 0-1, wat ook de ruststand was.

Na rust lijken de krachten bij PSV weg te zijn en wordt de passing slordiger. Hierdoor krijgt Barcelona nog een paar kansen op een tweede goal, maar weet niet scoren. PSV komt zelfs met keeper Bertrams in de aanval niet meer tot scoren.
Hierdoor kent de Otten Cup in Barcelona een mooie winnaar.