Wedstrijd:FC Twente/Heracles - sc Heerenveen
Datum:03-06-2007
Tijd:12:20 tot 13:30
Uitslag:1 - 3
Verslag:Twente/Heracles begon als favoriet aan het duel en kon Heerenveen aardig vastzetten. Het slaagde er echter pas in een kans te benutten vier minuten voor de rust. Mortaza Baharduzada schoot de 1-0 achter de Friese doelman. Ruststand 1-0.

Aan het begin van de tweede helft wisselde Heerenveen vier keer. Deze wissels bleken goed uit te pakken, want de wedstrijd kantelde in Fries voordeel. Bjorn Johnson scoorde tien minuten in de tweede helft de eerste goal van Heerenveen tijdens deze Otten Cup. Tien minuten voor tijd was het Gokhan Pala die voor de 1-2 voorsprong voor de Friezen zorgde. Deze klap kwam Twente niet meer te boven. In blessuretijd wist opnieuw Gokhan Pala te scoren, waarmee de 1-3 eindstand op het bord kwam te staan.

Door deze uitslag eindigt Heerenveen als zevende en wordt Twente/Heracles laatste.