Wedstrijd:sc Heerenveen - PSV
Datum:02-06-2007
Tijd:15:00 tot 16:10
Uitslag:0 - 1
Verslag:In de eerste helft zet PSV druk op de friese verdediging, zonder groots te spelen. Dit levert ook enkele grote kansen op. Maar deze zijn niet besteed aan onder andere Zeefuik. Heerenveen kan hier bitter weinig tegenover stellen. Via vooral aanvallen over rechts is PSV gevaarlijk. Het niet benutten van kansen heeft een 0-0 ruststand tot gevolg.

Vlak na rust weet Genero Zeefuik het net wel te vinden. Hij neemt de bal goed aan buiten de 16, kapt zichzelf vrij en schiet de bal van een meter of 14 binnen. Dit had tot gevolg dat PSV wat rustiger ging voetballen en Heerenveen wat meer liet komen. De friezen konden hier niet echt mee omgaan. Hun grootste kans werd echter afgefloten voor buitenspel.

Er viel nog 1 grote kans te noteren voor PSV. Lars Hutten kaatst de bal op Eelco Horsten die de bal weer meegeeft aan Lars. Een afgemeten voorzet op het hoofd van Paul Voss, wordt helaas nipt overgekopt.

Rochdi Achenteh verlaat het veld nog met ernstige kramp. Door deze zege is PSV poulewinnaar geworden en treft het morgen Feyenoord in de halve finale.