Sport Club Internacional winnaar 61e Otten Cup
Sport Club Internacional heeft de 61e editie van de Otten Cup gewonnen. In de finale waren zij na strafschoppen te sterk voor PSV. In de reguliere wedstrijd kwamen beide clubs niet tot scoren. De Brazilianen bleken het koelbloedigste en wonnen met 3-2.

Lars Hutten creëerde in de eerste helft een grote kans

PSV en Internacional begonnen rustig aan de finale. In de eerste helft waren er slechts kleine kansjes voor beide teams en ging het spel gelijk op. Género Zeefuik probeert door de Braziliaanse verdediging te slalommen maar strandt bij de laatste verdedigers. Kort voor rust was er nog een aardige kans voor Lars Hutten. Jonathan Reis krijgt nog een gele kaart voor een vergelijkbare overtreding waarvoor hij gisteren nog een rode kaart te zien kreeg.

Jonathan Reis eist de vrije trap op de rand van de zestienmeter op

In de tweede helft krijgt Internacional iets meer het overwicht. Gino Mommers krijgt het even zwaar te verduren, maar de PSV-defensie houdt stand. Met nog een paar minuten te gaan, krijgt een speler van Internacional een rode kaart. Diego Santos trapte na tegen Nicky Munz onder het oog van de scheidsrechter. Hij wordt terecht van het veld gestuurd. Met nog een paar minuten te gaan is het tien Brazilianen tegen elf PSV-ers. De scheidsrechter geeft PSV nu een vrije trap nét buiten de zestien. Jonathan Reis wordt op de rand van het strafschopgebied neergehaald en de scheidsrechter legt hem erbuiten. De bal belandt in de muur van maarliefst zes spelers. Dit was tevens het laatste echte wapenfeit van de reguliere speeltijd.

Gino Mommers probeert de tegenstander te intimideren, het lukt echter niet

Net als vorig jaar moeten ook ditmaal strafschoppen de winnaar aanwijzen. Beide teams werkten al een penaltyreeks met succes af dit toernooi. PSV was nu echter iets minder gelukkig. De eerste speler, Ronald Hikspoors, mist meteen, waardoor PSV tegen een achterstand aankijkt. Pedro Souza schiet de bal onberispelijk binnen. Jonathan Reis, die vanochtend miste, is de tweede strafschoppennemer van PSV. Ditmaal doet hij het beter en scoort hij met een Panenka-penalty. Onderweg roept hij zijn landgenoot nog wat toe, het werkt niet, want de speler van Internacional scoort. Fagner neemt de volgende penalty. Gino Mommers durft niet te kijken, maar hij scoort. Als de volgende nemer van Internacional mist, staat het weer gelijk. Paul Voss gaat namens PSV naar de strafschopstip voor de vierde strafschop. Hij schiet hard, maar de doelman gaat de goede hoek in en pakt hem. Diego Bregalda scoort weer namens Internacional. Rochdi Achenteh neemt net als tegen Feyenoord de vijfde strafschop. Hij plaatst hem echter precies op de lat, waardoor PSV deze finale verliest op strafschoppen.