Datum:03-06-2007
Tijd:11:00 tot 12:10
Uitslag:1 - 1
Penalty's:3 - 4
Verslag:PSV had de strafschoppen nodig om de finale te bereiken ten koste van Feyenoord. Hoewel PSV het betere van het spel had, was het Feyenoord dat op voorsprong kwam door Kevin Wattamaleo. Op slag van rust scoorde Jonathan Reis uit een vrije trap die via de binnenkant van de paal erin ging de 1-1. Na rust bleven beide ploegen de aanval zoeken en waren wederom de beste kansen voor PSV. Er werd in de reguliere speeltijd niet meer gescoord. Gino Mommers eiste een hoofdrol voor zich op in de strafschoppenreeks. Hij stopte de eerste twee Rotterdamse inzetten. Bij PSV miste alleen Jonathan Reis de eerste strafschop en daardoor kon Rochdi Achenteh uit de vijfde strafschop PSV naar de finale schieten.