Otten Cup: Dag 1
Vrijdag 1 juni was de aftrap van de 61e editie van de Otten Cup. Met een lekker temperatuurtje waren er in de middag al heel wat bezoekers op Sportcomplex De Herdgang afgekomen.

Het openingsduel ging tussen Zambia en Feyenoord. In de eerste helft waren de Afrikanen vooral via de vleugels erg gevaarlijk. Feyenoord had er geen antwoord op. Eén keer moest de bal van de lijn gered worden door Ömer Özçelik om een Zambiaanse voorsprong te voorkomen. De tweede helft kende eenzelfde beeld, al kwam Feyenoord er wat vaker uit zonder echt gevaarlijk te worden. Twee minuten voor tijd zorgde een van richting veranderd schot van Kevin Wattamaleo voor Feyenoord's "gestolen overwinning".

Zambia heeft een fysiek sterke ploeg, maar is dan ook een jaartje ouder dan de andere ploegen

In een aantrekkelijk duel tussen het Braziliaanse Cruzeiro en de kampioen van Nederland FC Twente/Heracles werd in hoog tempo een mooie strijd gevochten. De Brazilianen waren de eerste twintig minuten duidelijk de betere ploeg en scoorde dan ook de openingstreffer. Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op. In de tweede helft resulteerde dat in twee fraaie treffers van FC Twente/Heracles. Een afstandsschot knalde via de binnenkant van de doelpaal de goal in. Vlak voor tijd werd uit een corner de bal via de onderkant van de lat in het doel geschoten.

Real Madrid bleek vrijdagmiddag oppermachtig tegen het jonge SC Heerenveen. In de eerste helft kwamen de Spanjaarden op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Jose Manuel Cruz Orozco. Hij kopte een corner in de verre hoek, buiten het bereik van de Friese doelman. Verdedigend speelde Real Madrid erg gedisciplineerd, ze kwamen zelden in de problemen. In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk, maar duurde het lang voordat de score opliep. Na een schot op de paal werd de rebound door Samuel Sanchez Rivera in de kruising geschoten. Bij Heerenveen was daarna de koek op. Gerard profiteerde van de onoplettendheid in de friese verdediging en kon alleen op de keeper de 3-0 eindstand binnenschieten.

Real Madrid heeft enkele leuke spelers in de gelederen en mag tot de titelfavorieten gerekend worden

PSV kende een goede start van het eigen Otten Toernooi. Na een moeizame start waarin Gino Mommers enkele malen redding moest brengen, herpakte PSV zich. Er werden enkele kansen gecreëerd, maar het duurde tot de tweede helft voordat PSV de score kon openen. Na een goede actie over de linkerflank schoot Jonathan Reis onberispelijk binnen. PSV speelde de wedstrijd op een volwassen manier uit en behaalde zo een belangrijke winst in het eerste pouleduel.

In poule A gaan FC Twente/Heracles en Feyenoord aan de leiding. In poule B voert Real Madrid de lijst aan, net voor PSV.

Dit bericht is gepubliceerd op zaterdag 2 juni om 10:44 uur.