EC Vitória winnaar Otten Cup 2006
EC Vitória heeft de Otten Cup 2006 gewonnen. In de finale tussen PSV en Vitória kwamen beide ploegen niet tot scoren. Na zestien strafschoppen werd het uiteindelijk 7-6 in het voordeel van Vitória.

De 60e finale om de Otten Cup kende dezelfde finalisten als de voorgaande editie. Zowel Vitoria als PSV verdiende een finaleplaats na beide een sterk en goed toernooi gespeeld te hebben. Beide teams begonnen wat aftastend aan de wedstrijd beducht voor elkaars kwaliteiten. Het duel werd vooral op het middenveld gestreden, waardoor er ook weinig kansen gecreeerd werden. PSV was fel en gaf Vitoria weinig ruimte om tot voetballen te komen. De ruststand was 0-0, met PSV dat een licht overwicht had. Vanaf het begin van de tweede helft werd duidelijk, dat Vitoria haar titel niet zomaar kwijt wilde.


Género Zeefuik had het moeilijk in de finale, maar werd wel gekozen tot beste aanvaller van het toernooi

Vitoria schroefde het tempo op en kwam langzaam maar zeker ook enkele kansen. PSV moest flink aanpoten om zijn tegenstander het scoren te beletten. Dit ging dan ook gepaard met enkele gele kaarten. Om verdedigend wat beter haar mannetje te kunnen staan werd topscorer Genero Zeefuik gewisseld voor een extra verdediger Ridney Cairo. PSV kwam na de wissel (halverwege de tweede helft) niet echt meer uit. Mede dankzij goed keeperswerk van Gino Mommers werd Vitoria het scoren belet. Penaltys moesten derhalve ook beslissen wie de 60e Otten Cup mee naar huis mocht nemen.

PSV startte de reeks middels jongeling Ridney Cairo. Zijn penalty werd echter gekeerd door de keeper. De volgende vier penaltys werden allen benut, waarna ook Vitoria zijn eerste pingel gekeerd zag worden door Gino Mommers. Alle andere penaltys werden volgens schema benut. Nu moest er om en om een penalty genomen worden om een winnaar aan te wijzen. Eelco Horsten schoot jammerlijk naast. Vitoria greep zijn kans, schoot de bal in het net en werd daarmee voor de derde maal op rij winnaar van de Otten Cup.


Vitória won dit jaar voor de derde maal op rij de Otten Cup


Uitzinnige vreugde was er bij winnaar Vitoria. Zwaaiend met de braziliaanse vlag en de vlag van de club nam men bezit van het veld. In de stralende zon werden vervolgens de prijzen uitgereikt door de zoon van ir. Otten, naamgever van het toernooi. Alle deelnemers kregen van het vele publiek het applaus dat men verdiende. Voor de volledigheid nog even de eindstand van het toernooi:

1. EC Vitoria
2. PSV
3. Sporting Lissabon
4. Ajax A2
5. SC Heerenveen
6. HNK Hajduk Split
7. N.E.C. Nijmegen
8. Fulham F.C.

Zoals traditioneel werden ook nog de individuele prijzen uitgereikt. Deze prijzen gingen naar

Beste keeper: Andre Filipe Franco Martins (Sporting Lissabon)
Beste verdediger: Murilo Santana (EC Vitoria)
Beste middenvelder: Rochdi Achenteh (PSV)
Beste aanvaller: Genero Zeefuik (PSV)

Drie dagen lang was de vernieuwde herdgang het toneel van een mooi toernooi. Gedurende de wedstrijden was het nagenoeg droog, waardoor er toch redelijk veel toeschouwers kwamen kijken. Helaas is PSV er niet in geslaagd het toernooi te winnen, maar om met de woorden van aanvoerder Olivier ter Horst te spreken "volgend jaar wint PSV de finale."


Dit bericht is gepubliceerd op donderdag 17 mei om 16:32 uur.