Finale tussen PSV en Sport Club Internacional
PSV heeft wederom de finale weten te bereiken van de Otten Cup. Vanmiddag om drie uur zal de ploeg het opnemen tegen wederom een Braziliaanse tegenstander. Na vorig jaar EC Vitória is het nu Sport Club Internacional dat de opponent is van PSV in de eindstrijd om de Otten Cup. Beide teams wonnen hun halve finale met strafschoppen.

In de eerste helft van de Nederlandse halve finale was het vooral PSV dat Feyenoord onder druk zette. Maar toch kwam Feyenoord op voorsprong door een geplaatst schot van Kevin Wattamaleo na een uitgespeelde aanval. PSV gaf de moed niet op en bleef zoeken naar de gelijkmaker. Eerst was er nog een grote kans voor Género Zeefuik, die net langs kopte. Op slag van rust wordt het dan toch 1-1. Género Zeefuik verdient een vrije trap op een meter of twintig. Jonathan Reis gaat achter de bal staan en schiet hem via de binnenkant van de paal binnen. De scheidsrechter fluit vrijwel meteen voor de rust.


Jonathan Reis haalt een technisch hoogstandje uit

Als de wedstrijd weer hervat wordt, blijft het vooral PSV dat de aanval zoekt. Feyenoord komt er slechts sporadisch uit. Eénmaal moet Gino Mommers handelend optreden om een bal uit de bovenhoek te vangen. PSV krijgt ook een paar grote kansen. Jonathan Reis probeert met een hakje te scoren, maar dit mislukt. Na een uur spelen is de stand nog steeds 1-1, dus zullen de strafschoppen de beslissing moeten brengen.


Gino Mommers stopt de eerste strafschop

PSV-doelman Gino Mommers heeft zich dit seizoen al meerdere malen een penalty-killer getoond en ook nu eist hij een hoofdrol voor zichzelf op. Hij stopt meteen de eerste Rotterdamse strafschop. Jonathan Reis is de eerste PSV-er die een penalty gaat nemen, maar hij schiet hoog over. Dan is de beurt aan doelpuntenmaker Kevin Wattamaleo. Gino Mommers komt hem de bal brengen en praat nog wat voordat hij plaatsneemt op de doellijn. Met een prachtige reflex houdt hij ook deze bal uit het doel. Ter Horst schiet daarna hard binnen linksboven in de hoek. Feyenoord scoort nu wel. Fagner is de volgende strafschopnemer voor PSV. Hij scoort door het midden waardoor PSV aan de leiding blijft na drie strafschoppen. Ook de volgende strafschop wordt benut door de Rotterdammers. Omdat ook Paul Voss scoort, moet Feyenoord hun vijfde penalty benutten. Dit doen wij wel, maar PSV kan de finaleplaats binnen halen door de laatste strafschop te benutten. Rochdi Achtenteh aarzelt geen moment en schiet PSV naar de eindstrijd om de Otten Cup.


De doelman van Internacional zit er dichtbij, toch scoort Zambia

De andere halve finale tussen Sport Club Internacional en Zambia kende een zeer golvend spelbeeld. Beide ploegen gingen vol op de aanval, waardoor het een leuke wedstrijd werd. Ondanks de veelvuldige kansen werd er niet gescoord. Uiteindelijk moesten ook hier strafschoppen de beslissing brengen. Van de eerste drie strafschoppen, missen beide teams er ieder één. Daarna is het Zambia dat mist, waardoor Internacional de leiding neemt. Rafael Oliveira is uiteindelijk de laatste penaltynemer voor de Brazilianen. Nadat hij scoort, barst het feest los, want ook zij staan in de finale.

Opstelling PSV:
Gino Mommers, Lemos Fagner, Freek Heerkens, Rens van Eijden, Olivier ter Horst, Rochdi Achenteh, Jasper Waalkens (Ridny Cairo), Ronald Hikspoors, Género Zeefuik (Paul Voss), Jonathan Reis en Yannick Rymenants (Nicky Munz).


Dit bericht is gepubliceerd op zondag 3 juni om 12:59 uur.