PSV wordt poulewinnaar na 1-0 zege
PSV heeft zich vanmiddag geplaatst voor de halve finales van de Otten Cup. In de derde poulewedstrijd had PSV aan een 1-0 overwinning op SC Heerenveen genoeg om de eerste plaats in de poule te veroveren.

Al in de tweede minuut weet PSV te scoren. Maar het doelpunt van Género Zeefuik wordt helaas afgekeurd vanwege buitenspel. PSV blijft erg gevaarlijk in de eerste helft. Enkele goede voorzetten vanaf de zijkant worden net niet goed genoeg verwerkt om tot scoren te komen. Verdedigend komt PSV niet tot nauwelijks in de problemen. Nog voor rust is er een kans wanneer Jasper Waalkens een aanval opzet, maar ook dit levert geen doelpunt op. Met een 0-0 stand gaan de beide teams rusten.

Género Zeefuik scoort de 1-0 nadat hij zichzelf goed vrij speelde

Kort na rust krijgt Género Zeefuik de bal aangespeeld op de rand van de zestienmeter. En na enkele kap- en draaibewegingen speelt hij zichzelf vrij en schiet hij snoeihard binnen. Een verdiende voorsprong voor PSV. De ploeg van trainer Patrick Greveraars, die enkele wissels toepast, blijft op zoek naar een volgende treffer. Er zijn een paar levensgrote kansen voor Ronald Hikspoors en Paul Voss, maar zij missen. Dan raakt Rochdi Achenteh aangeslagen op het moment dat hij een sliding wil inzetten. De kramp schiet zo hevig in zijn beide benen dat hij met de brancard van het veld gedragen moet worden. PSV speelt de wedstrijd rustig uit en probeert af en toe nog wel een paar prikjes uit te delen tegen de Friese verdediging, maar het blijft bij 1-0.

Rochdi Achenteh wordt onder luid applaus van het veld gedragen

PSV is hiermee op de eerste plaats in de poule geëindigd. Sport Club Internacional is de andere halve finalist. Real Madrid eindigt als derde in de poule. SC Heerenveen wordt laatste in de poule, weliswaar met de kanttekening dat zij met een erg jong team naar Eindhoven zijn gekomen. PSV speelt zondagochtend om 11 uur in de halve finale tegen Feyenoord. De andere finalist komt uit de wedstrijd tussen Sport Club Internacional en Zambia.