Rode kaart Reis in remise tegen Madrid
PSV A1 heeft vanmiddag in het tweede pouleduel in de strijd om de Otten Cup een gelijkspel behaald tegen Real Madrid. In de eerste helft bracht Jonathan Reis PSV nog op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kreeg diezelfde Reis een zwaarbestrafte rode kaart wegens een charge van achteren. Even daarvoor had Real Madrid al de 1-1 gescoord.

PSV startte sterk aan de wedstrijd, al vlot na de aftrap haalt Jonathan Reis uit en zijn schot belandt op de lat. Madrid creëert meteen ook een kans, maar de bal wordt goed van de lijn gered door Gino Mommers. Het spel golft op en neer. Net voor rust is het dan toch Jonathan Reis die PSV op voorsprong brengt. Hij zet een één-twee op met Género Zeefuik en als hij de bal weer terug ontvangt tikt hij hem eenvoudig binnen. Meteen daarna geeft de scheidsrechter het rustsignaal.

Jonathan Reis wordt op de hielen gezeten door de verdediging

Een kleine tien minuten na rust komt Real Madrid op gelijke hoogte. Uit een corner weet Jose Manuel Cruz Orozco de bal achter de Eindhovense doelman te krijgen. De gelijkmaker is wel verdiend, want het spelbeeld blijft gelijk opgaan. Vijf minuten later wordt er een kleine overtreding begaan op Jonathan Reis, die de scheidsrechter onbestraft laat. Hij haalt zelf zijn gram en gaat onbesuisd in op de achillespezen van zijn tegenstander. De scheidsrechter geeft hem, enigszins onterecht, de rode kaart. PSV houdt met een man minder toch stand.

PSV staat op een tweede plaats, met evenveel punten als Real Madrid dat een iets beter doelsaldo heeft. Vanmiddag speelt PSV het laatste pouleduel tegen SC Heerenveen dat al uitgeschakeld is voor een plaats in de kruisfinales. Jonathan Reis is voor dit duel geschorst.