Wedstrijd: PSV - Sparta Rotterdam
Datum: 15-08-2009
Tijd: 12:20 tot 13:30
Uitslag: 3 - 1
Verslag: PSV heeft haar tweede wedstrijd op de Otten Cup winnend afgesloten. Sparta werd met 3-1 verslagen.

De wedstrijd begon rustig. De eerste 10 minuten golfde het spel wat op en neer en waren er geen grote kansen te noteren. Na 14 minuten volgde de eerste grote kans voor PSV. Dries Wuytens gaf een diepe bal richting Josemar Makiavala. Hij nam de bal mee richting doelman Kortsmit van Sparta, die met een sliding net buiten het strafschopgebied een grotere kans wist te voorkomen.

Na 20 minuten kwam de wedstrijd echt los. Stefano Marzo nam de bal mee naar voren en passte de bal naar Youness Mokhtar. Zijn schot miste echter kracht en belandde in de handen van de keeper.

Kort daarna was er ook de eerste kans voor Sparta te noteren. PSV-er Imad Najah verspeelt de bal achterin en zo ontstaat er een 1 op 1 situatie met de keeper. Benjamin van Leer is echter meester van de situatie: hij weet de bal te keren.

Ruim 22 minuten is de wedstrijd onderweg als PSV de leiding neemt. Een goede actie van Peter van Ooijen wordt met een overtreding gestuit net buiten het Spartaanse strafschopgebied. Youness Mokhtar plaatst zich achter de bal en krult deze over de muur, laag, in de korte hoek.

Sparta wil het hier niet bij laten zitten en laat zich fysiek gelden. Twee spijkerharde overtredingen (vooral de tweede op Josemar Makiavala) worden 'slechts' bestraft met een gele kaart.

In de tweede helft is het plotseling Sparta dat op gelijke hoogte komt. PSV-er Robert Oepkes begaat in de ogen van de scheidsrechter een overtreding, wanneer hij de bal in de 16 weg wil koppen. Een penalty is het gevolg en Moreno Marengo benut dit buitenkansje, al zat keeper Benjamin van Leer er nog kort bij.

Niet lang daarna neemt PSV opnieuw de leiding. Balverlies aan Sparta-zijde wordt door PSV genadeloos afgestraft. Invaller Wouter Smeets onderschept de bal en laat deze aan (eveneens invaller) Gianluca Maria. Hij komt oog in oog met de keeper en faalt niet: 2-1.

Vijf minuten later gooit PSV de wedstrijd definitief in het slot. Sparta maakt een overtreding op PSV-spits Gianluca Maria. Dit maal zet Imad Najah zich achter de bal. Hij weet zich hier ook wel raad mee en zet PSV op een 3-1 voorsprong.

Sparta krijgt in de tweede helft geen grote mogelijkheden mee en de terechte 3-1 uitslag staat dan ook op het bord. PSV speelt vanmiddag nog de 3de wedstrijd in de poule, tegen koploper Real Madrid. Hier moet PSV een plaats in de halve finale weten veilig te stellen.