Overzicht dag 3: Finalewedstrijden

Vandaag was het alweer tijd voor de finalewedstrijden. Met wat minder zonnig weer en aanzienlijk minder toeschouwers, wegens PSV - Ajax, werd door vier ploegen om de eerste plek gestreden.

De dag begon dan ook met twee kruisfinales. FC Twente/Heracles moest het opnemen tegen Real Madrid. Beide ploegen krijgen wel kansen in de eerste helft maar tot doelpunten komt het niet. Wel wordt Real Madrid speler Daniel Carvajal op slag van rust van het veld gestuurd wegens natrappen. In de tweede helft worden de Tukkers sterker en uiteindelijk zet toernooitopscorer Ninos Gouriye FC Twente/Heracles op een 1-0 voorsprong. Gescoord wordt er niet meer waardoor FC Twente/Heracles zich plaatst voor de finale. Na afloop van de wedstrijd ontvangt Real Madrid nog twee rode kaarten wegens het uitschelden van de scheidsrechter, waarover ze duidelijk niet te spreken waren.

De andere kruisfinale werd gespeeld tussen PSV en Pão de Açúcar. Door de nodige blessures en schorsingen is de bank bij PSV erg dun bezet. De problemen worden nog groter als Stefano Marzo zijn tweede gele kaart ontvangt. In de tweede helft moet reserve-keeper Kelle Roos zelfs als spits invallen. De twee ploegen komen in de reguliere speeltijd niet tot scoren, wat een penaltyreeks tot gevolg heeft. PSV doelman Jeroen Zoet pakt de eerste Braziliaanse penalty, en ziet even later de tweede hoog over het doel verdwijnen. De derde raakt hij nog aan maar belandt wel in de netten. PSV scoort echter alle vier de genomen penalties en wint daarmee de penaltyreeks met 4-1. Hiermee plaatst PSV zich voor de finale en mag het daarin opnemen tegen titelverdediger FC Twente/Heracles.

Na de kruisfinales werd het tijd voor de finales om de plaatsen vijf tot en met acht. Heerenveen en Sparta speelden tegen elkaar voor de zevende en achtste plaats. De Friezen trekken uiteindelijk aan het langste eind door vlak voor rust een penalty te benutten. Sparta Rotterdam wordt laatste en heeft alle vier gespeelde wedstrijden verloren. Voor de vijfde en zesde plaats speelden Anderlecht en Tottenham Hotspur tegen elkaar. De Belgen winnen met 2-1 en worden vijfde. De Britten worden zesde.

In de strijd om de derde en vierde plaats speelden Pão de Açúcar en Real Madrid. Omdat er niet wordt gescoord volgt ook hier een penaltyreeks. Ditmaal doen de Brazilianen het een stuk beter. Ze winnen de penaltyserie met 5-3 en worden daarmee derde. Real Madrid moet genoegen nemen met de vierde plaats.

Om drie uur volgde dan de finale van de 63e editie van het PSV jeugdtoernooi om de Otten Cup. Na jaren van Braziliaanse finalisten stonden dit jaar voor het eerste sinds 2003 weer twee Nederlandse ploegen tegen over elkaar. Gastheer PSV en titelverdediger FC Twente/Heracles gingen de strijd met elkaar aan. Beide teams kenden echter personele problemen. Zo startte bij PSV reserve keeper Kelle Roos als spits. In de eerste helft krijgen beide ploegen enkele mogelijkheden. PSV is het dichtstbij als Zakaria Labyad na een fraaie actie de paal raakt.

In de rust wordt gelegenheidsspits Kelle Roos vervangen door de andere reserve-keeper Benjamin van Leer. In de tweede helft wordt PSV sterker. Dat resulteert uiteindelijk in een doelpunt. Op aangeven van Benjamin van Leer lobt Robert Oepkes de bal over de Twentse keeper heen. Aan het einde van de wedstrijd is ook FC Twente/Heracles gedwongen een keeper in te brengen als veldspeler. Er wordt niet meer gescoord tijdens de slijtageslag. PSV wint daarmee voor het eerst in zes jaar weer de eigen Otten Cup.

Dit bericht is gepubliceerd op zondag 16 augustus 2009 om 22:28 uur