Wedstrijd: sc Heerenveen - Sparta Rotterdam
Datum: 16-08-2009
Tijd: 12:20 tot 13:30
Uitslag: 1 - 0
Verslag: De wedstrijd om de 7e en 8e plaats gaat gepaard met op de achtergrond gezellige muziek van het Folk wood festival.
De eerste kans is voor Sc Heerenveen doordat Sparta een fout maakt in de verdediging. De hoekshop die hieruit volgt wordt door de aanvoeder van Heereveen, Quenten Martinus huize hoog overgeschoten.
Hierna worden er door beide teams volop duels uitgevochten, maar hieruit komen geen echte doelrijke kansen.
Sc Heerveen is sterker in de duels en hierdoor zijn er in de eerste helft meer kansen voor de Friezen. Sparta probeerde ook kansen te creëren, maar was te slordig in de passing.

In de 22e minuut raakt de keeper van Sparta, Roy Kortsmit lichtgeblesseerd na een botsing met de aanvoerder van Heerenveen, Quenten Martinus, maar kon gelukkig verder.
In de 24 e minuut is het toch SC Heereveen dat een dot van een kans mist. Quenten Martinus schiet op de lat en in de rebound komt de bal voor de voeten van Arsenio Valpoort die de bal voor een open doel naast schoot.
Gelukkig voor Heerenveen komen ze pal voor rust door een penalty die benut wordt door aanvoerder Qenten Martinus. Hij wordt in de 28e onderuitgehaald door Robin Janmaat, een broertje van en neemt de terechte gegeven penalty zelf en scoort de 1-0.

De tweede helft begint met een keeperswissel. Blijkbaar had Roy Kortsmit toch te veel hinder van de trap in zijn gezichtdie hij in de eerste helft hadopgelopen. Kevin Bogarde staat nu bij Sparta onder de lat.
Het verloop van de tweede helft is gelijk als de eerste met uitzondering dat er door beide teams niet gescoord wordt.
Het eindresultaat levert SC Heerveen de 7e plaats op, een plek hoger dan vorig seizoen en Sparta moet het doen met de 8e plaats.