Wedstrijd: FC Twente/Heracles - Tottenham Hotspur
Datum: 14-08-2009
Tijd: 16:20 tot 17:30
Uitslag: 3 - 1
Verslag: De twee teams tasten niet af en gaan gelijk vol aan de bak. Eerste actie is er een van Twente/Heracles met Ola John, maar zijn schot mist nog richting. De nummer 9 van Tottenham reageert gepast met een loopactie tot tegen de doellijn, goede voorzet achteruit maar niemand is gevolgd.

John Bostock pakt uit met een knap schot maar de redding van Bednarek mag ook gezien worden. Rayn Fredericks is de sneltrein van dienst op de rechterkant, knappe voorzet, maar de aanstormende Nathan Byrne mist zijn schot. In de 10de minuut vrije trap Tottenham, John Bostock achter de bal, en die krult het leder mooi in de hoek, 0-1.

Drie minuten later, knappe dieptepass van Fredericks op Jake Nicholson maar ook hier loopt de laatste pass net mis. Tottenham is baas in de beginfase. En net op dit moment scoort Twente de 1-1. Een doorsteekpass van Ola John op Ninos Gouriye en die werkt mooi en beheerst binnen.

Twintigste minuut, actie Jesse Waller-Lassen schot met rechts, redding Bednarek. De wedstrijd gaat goed op en neer met kansen voor beide teams. Een voorzet van Fredericks naar M'poku Ebunge, maar Bednarek grijpt in voor deze echt gevaarlijk kan worden. We gaan rusten met 1-1.

Tweede helft is van een iets lager niveau, al doen beide ploegen hun uiterste best om het positieve resultaat naar hun kant te halen. Het doelpunt komt een beetje uit de lucht vallen, de actie van Thomas Brurns lokt twee verdedigers die de bal wegwerken, perfect in de voeten van Ninos Gouriye. En die weet daar wel raad mee, hij duwt de bal mooi in hoekje, Jamie Butler is kansloos. 2-1

Op dit moment is niemand echt zeker van de overwinning. De pas ingevallen Coskun Ekim opent op Jake Nickelson maar zijn voorzet valt op de dwarsligger. Thomas Brurns is de man van de laatste pas en het is zo iemand die Tottenham nu mist, Van Brurns loepzuiver op Fredericks en het staat 3-1. Wedstrijd gespeeld.

Twente/Heracles krijgt nog een laatste kans via Fredericks (weer assist van Brurns) maar het is mooi geweest en Jamie Butler grijpt de laatste keer in, want na deze fase maakt de scheidsrechter die de partij foutloos floot er een einde aan.

Een wedstrijd die in de eerste helft boeiend was maar in de tweede helft net iets mistte om van een echt boeiend spektakel te kunnen spreken.