Real Madrid - FC Twente/Heracles

Wedstrijd: Real Madrid - FC Twente/Heracles
Datum: 16-08-2009
Tijd: 11:00 tot 12:10
Uitslag: 0 - 1
Verslag: Twente en Madrid spelen om een plaats in de finale en maken er een spectaculaire wedstrijd van.

De opening is voor Madrid dat via de scherpe spits Oscar Plano de eerste kans van de wedstijd krijgt. Plano komt op een lange pass goed voor zijn man en pikt daarbij de bal mee. Helaas voor Real plaats hij de bal vervolgens vanaf de rand van de 16 meter net naast het doel.

Kort erna, in de 5e minuut, snijdt Real met een dubbele één-twee combinatie tussen nummer 8, Alejandro Fernandez, en spits Plano door de as van Twente/ Heracles. Uiteindelijk is het Plano die de bal met een volley over het doel plaatst. In de zevende minuut krijgt Plano een gele kaart van de scheidsrechter na een schwalbe rond de 16 meter.

In de twaalfde minuut laat Twente/ Heracles zich voor het eerst zien via spits Giovanni V. Duarte die de bal ontvangt na een foute inspeelpass in de opbouw bij Madrid. Duarte slaagt er niet in te scoren, hij schiet de bal over.

Na een mindere fase van Madrid waarbij met name het twijfelen bij het spel in de opbouw opvalt, komen ze in de twintigste minuut tot een hele mooie en snelle aanval die uitmondt in twee kansen heel snel achter elkaar. Eerst is het de prima reagerende keeper van Twente, Renze Fij, die de bal keert. Vanuit de rebound komt de bal bij Jordi Martin die met een enorme volleylijkt te scoren. De bal wordt op het laatste moment geblokt door een been van één van de verdedigers van Twente/ Heracles.

Kort daarna, in minuut 22, lijkt Twente/ Heracles een doelpunt te gaan maken. Steven Berghuis krijgt een goede kopkan en plaatst deze perfect op de goal. De keeper van Real, Fernando Pacheco, tikt de bal echter uit de linker beneden hoek.

In de blessuretijd volgt nog een bepalend moment voor deze wedstrijd. Nummer 12 van Real, Daniel Carvajal, kan zich niet beheersen na een overtreding die op hem wordt gemaakt en trapt opzichtig na. Terecht ontvangt hij daarvoor de rode kaart van de scheidsrechter.

Het wegzenden van Carvajal heeft uiteraard zijn weerslag op het spelbeeld in de tweede helft. Madrid speelt logischerwijs iets meer controlerend en komt er minder uit. Twente/ Heracles past zijn veldbezetting niet aan en lijkt een beetke op twee gedachten te hinken. Er ligt veel ruimte voor ze, met name aan de rechterkant, maar ze maken daar maar zelden gebruik van.

In de loop van de tweede helft wordt Tewnte/ Heracles wel duidelijk de bovenliggende partij. Ze hebben veel balbezit en krijgen een aantal corners. Tot echte kansen leidt eea echter niet.

Uieindelijk zijn het toch de Tukkers die de score openen. Aanvoerder Ninos Gouriye scoort met een mooi afstandsschot dat hij heel bekeken laag in de rechterhoek plaatst.

Direct na het doelpunt van Couriye viert het hele Twente kamp een groot feest bij de dugout. Real Madrid wil daarvan profiteren door razendsnel de aftrap te nemen en denkt ongehinderd door te stomen over de nagenoeg lege Twentse speelhelft. De scheidsrechter fluit hun echter terug hetgeen leidt tot zeer opgewonden en verontwaardigde Madrid spelers en begeleiders.

In de eindfase van de wedstrijd vinden er nog wat schermutselingen plaats maar gescoord wordt er niet meer. Na afloop zijn de Madrid spelers zeer teleurgesteld en nog vol verontwaardiging over de partijdige rol die de scheidsrechter naar hun mening heeft gespeeld. Nummer 7, Lucas Vazquez, en 16, Carlos Exposito, reageren hun frustraties iets te driftig af op de scheidsrechter en worden daarvoor allebei bestraft met een rode kaart.

Al met al een zeer emotioneel einde van de strijd om een plaats in de finale. Twente/ Heracles zal het daarin opnemen tegen PSV. Real Madrid rest de strijd om de derde plaats tegen de Brazilianen van Pão de Açúcar.
Doelpunten:
1x Ninos Gouriye FC Twente/Heracles
Gele Kaarten:
Giovanni V. Duarte FC Twente/Heracles
Oscar Plano Real Madrid
Ruben Molero Real Madrid
Fernando Pacheco Real Madrid
Carlos Exposito Real Madrid
Alvaro Lopez Real Madrid
Rode Kaarten:
Daniel Carvajal Real Madrid
Lucas Vazquez Real Madrid
Carlos Exposito Real Madrid
Foto's: Fotoverslag van Real Madrid - FC Twente/Heracles (1)
Fotoverslag van Real Madrid - FC Twente/Heracles (2)
Nederlands English