Wedstrijd: Pão de Açúcar - FC Twente/Heracles
Datum: 15-08-2009
Tijd: 11:00 tot 12:10
Uitslag: 0 - 0
Verslag: In de eerste 10 minuten van de wedstrijd gebeurt er weinig voor de doelen. Er is een licht overwicht voor FC Twente/Heracles. In de 5e minuut komt het eerste gevaar via Twente-linksbuiten Koen Olde Monnikhof, maar zijn actie wordt gestuit in de zestienmeter. Na 10 minuten neemt Pão de Açúcar het initiatief over. In de 11e minuut sluit Leonardo Lima N. Santos een mooie actie af met een schot voorlangs. In de 13e minuut komt een steekpass van Ingro Marreiros da Cruz via de voet van Mike te Wierik bij Leonardo Lima N. Santos, maar zijn inzet wordt met de voet gered door Twente-keeper Renze Fij. Ook de volgende kans is voor de Brazilianen. Een crosspass van Caio Henrique m. de Lima op Gustavo Di M. Vagenin, zijn voorzet wordt door Leonardo Lima N. Santos ingeschoten maar gestopt door de Twente-doelman. De laatste mogelijkheid voor rust is voor Twente. Door een foutje achterin bij Pão komt Steven Berghuis in balbezit, eenmaal in de zestienmeter gekomen vuurt hij af, maar keeper Gustavo Santos da Cruz duwt de bal met zijn vingertoppen naast het doel. Met een 0-0 stand gaan de ploegen de rust in.

Na rust start Twente sterk. In de 3e minuut is er een goede voorzet van Steven Berghuis maar door een slechte aanname van Remco Beumer wordt de kans verspeeld. Kort daarna zet Birhart Jaksi prima voor en kopt Filip Orsula naast. De volgende kans is voor Pão als Leonardo Lima N. Santos na een mooie actie op links voorzet op Ingro Marreiros da Cruz. Zijn schot wordt op tijd geblokt door Mike te Wierik. In de 10e minuut krijgen de Brazilianen een vrije trap die door Diogo Martins Veneno wordt over geschoten. Pão wordt weer sterker en krijgt een paar kansen. In de 17e minuut speelt Diogo Martins Veneno zijn spits Pedro Felipe M. da Silva aan op de rand van de zestienmeter. Uit de draai haalt hij uit op de paal. Vijf minuten later is het Ingro Marreiros da Cruz die stuit op de Twentse keeper. Aan het einde van de wedstrijd zijn er nog twee goede kansen voor Pão als Jovelino P. Da Silva Jr.in de zestienmeter via de kluts over schiet en Diogo Martins Veneno alleen voor de keeper het net niet weet te vinden. Zo blijft de wedstrijd steken op een 0-0 gelijkspel.