Wedstrijd: Real Madrid - PSV
Datum: 15-08-2009
Tijd: 15:00 tot 16:10
Uitslag: 1 - 2
Verslag: In de laatste groepswedstrijd had PSV aan een punt voldoende voor een plaats in de halve finale.

De wedstrijd begon vrij rustig, met weinig doelpogingen in het begin. De Spanjaarden hadden een licht overwicht en konden dit na 11 minuten ook omzetten in een doelpunt. Op rechts komt de bal in het bezit van van Alejandro Fernandez, die het overzicht bewaard en de geheel vrijstaande Ignacio Boto in staat stelt de 1-0 binnen te tikken. PSV zit niet bij de pakken neer en krijgt 5 minuten later de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Nadat Maikel Verkoelen in de rug geduwd wordt, fluit de scheidsrechter voor een penalty. Het is Maikel zelf die de bal koel achter de Spaanse keeper schiet. Hierna wordt de bal risicoloos rondgetikt, waardoor 1-1 ook de ruststand is.

Na de rust komt het duel echt tot leven. De eerste goede aanval komt van Madrileense zijde. Dit resulteerde echter in een onterechte tweede gele kaart voor Pablo Sarabia. Hij kwam van rechts het strafschopgebied binnen en werd neergelegd. De scheidsrechter zag hier echter een schwalbe in en gaf de Spanjaard zijn tweede geel. Dit was het startsein voor een zeer aantrekkelijke resterende deel van de wedstrijd. Aan weerskanten ontstonden hier redelijke kansen. Bij een van deze gelegenheden kwam de bal bij Zakaria Labyad. Tot tweemaal toe probeerde hij de bal met rechts te schieten, maar kapt vervolgens naar zijn linkerbeen en schiet de bal schitterend via de paal binnen 2-1 voor PSV.

Een niet bestrafte overtreding op een speler van Real, vormde de aanleiding voor een hectische slotfase. Na het neerleggen van een speler van PSV, waar voor gefloten werd, sloeg de vlam in de pan. Twee hoofden tegen elkaar en een forse duw zorgde ervoor dat beide banken het veld in kwamen. Een hoop duw en trekwerk was het gevolg. Toen de gemoederen enigsinds tot bedaren waren gekomen, kregen Ruben Molero en Peter van Ooijen geel. Voor Peter bleek dit een kostbare kaart te zijn, want een overtreding enkele minuten later betekende zijn tweede geel. Real Madrid zette nog aan voor een slotoffensief, maar tot een echte kans leidde dit niet. Even later floot de scheidsrechter voor de laatste maal en was PSV de groepswinnaar.

PSV mag het morgen in de halve finale opnemen tegen het Braziliaanse Pão de Açúcar en speelt Real Madrid tegen FC Twente/Heracles.