Wedstrijd: Tottenham Hotspur - sc Heerenveen
Datum: 15-08-2009
Tijd: 11:00 tot 12:10
Uitslag: 1 - 0
Verslag: Vandaag, zaterdag 15 augustus, is om 11.00 uur op het hoofdveld de openingswedstrijd tussen Heerenveen en Tottenham Hutspur van start gegaan. Een wedstrijd waarin de openingsfase voor Tottenham Hotspur was die met fris combinatievoetbal de eerste vijf minuten naar zich toe trok. De eerste actie was van Dean Parrett die met een hard schot bijna keeper Wouda van Heerenveen verrast. Juist op het moment dat Heerenveen iets meer iniatief neemt in deze wedstrijd scoort Tottenham Hotspur in de 11e minuut de 1-0. Een mooie aanval opgezet door John Bostockal, die met een mooie steekpass Rayn Fredericks aanspeeld die vervolgens, met een schot onderkant lat, keeper Jurjan Wouda van Heerenveen verschalkt.

Hierna speelt de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Twee ploegen die allebei moeite hebben om het spel te maken. Een wedstrijd met veel kleine overtredingen en weinig mooie aanvalllen. Dit resulteert uiteindelijk in 5 gele kaarten en twee spelers, Rayn Fredericks en John Bostock, van Tottenhan Hotspur die geblesseerd voortijdig het veld moeten verlaten. Heerenveen krijgt in de eerste helft nog een goed kans in de persoon van Gianluca Caria die na een misstap van Zaine Francis-angol de bal meekrijgt maar zijn actie gestuit ziet worden door keeper Jamie Butler van de Spurs.
Ruststand 1-0

De tweede helft laat eenzelfde beeld zien met veel strijd op het middenveld. De scheidsrechter moet na rust regelmatig het spel stil leggen voor overtredingen en/of blessures. Menno van Elsas die, bij Heerenveen, in het veld is gekomen voor Enzo Huntink geeft met enkele goed acties zijn visitekaartje af. Aan de andere kant komt Heerenveen goed weg, met een bal onderkant lat,na een goede actie van Paul-Jose M'Poku Ebunge. De beste kans in deze wedstrijd is uiteindelijk voor Heerenveen in de persoon van Robin Erikson die alleen voor keeper Jamie Butler faalt waardoor de wedstrijd uiteindelijk afgesloten wordt met een 1-0 overwinning voor Tottenham Hotspur.