Individuele prijzen 63e editie Otten Cup

Elk jaar stelt de Supportersvereniging PSV individuele prijzen beschikbaar voor de beste doelman, verdediger, middenvelder en aanvaller. Ditmaal waren de prijzen voor Jeroen Zoet, Birger Longueville, Faysel Shayesteh en Ola John.

Jeroen Zoet verdiende de titel beste keeper van het toernooi vanwege zijn volwassen indruk. Hij is duidelijk heerser in het strafschopgebied. Hij viel op door zijn snelle spelhervattingen. Doorslaggevend was zijn rol in de halve finale tegen Pão de Açúcar.


 


Birger Longueville, beste verdediger van het toernooi, is een man met uitstraling. De verdediger van RSC Anderlecht viel op door zijn rust. Hij is heel goed in de één tegen één duels. Hij speelde goed in op de kwaliteiten van de tegenstander, hij legde snel de zwakte van de tegenstander bloot. Hij slaagde erin zonder veel overtredingen zijn tegenstander uit te schakelen.
Faysel Shayesteh was op het middenveld van FC Twente/Heracles altijd aanspeelbaar en verdiende de titel beste middenvelder van het toernooi. Hij had hele creatieve oplossingen en zette regelmatig de spitsen vrij voor de goal. Hij speelde telkens in het belang van het elftal. Een typische verbindingspeler.
Ola John werd verkozen tot beste aanvaller van het toernooi. De FC Twente-aanvaller kwam helaas zondag niet meer in actie vanwege een blessure, maar liet in de eerste dagen zien een echte spits te zijn, die zowel in de voeten als in de diepte telkens aanspeelbaar was. Hij kon razendsnel anticiperen en had een goed gevoel voor ruimte. Een fantastische spits die heel veel verschillende vaardigheden heeft.


Dit bericht is gepubliceerd op zondag 16 augustus 2009 om 17:12 uur

Nederlands English