De zondagochtend van Youness Mokhtar

Elke dag zal Henriëtte Heesakkers samen met een speler van PSV A1 terugblikken op de afgelopen wedstrijd. Zondagochtend sprak zij met Youness Mokhtar, direct na afloop van de gewonnen halve finale tegen Pão de Açúcar.

Hoe zag je ochtend er vandaag uit?
"Ik was vanmorgen een beetje zenuwachtig, de halve finale stond vandaag voor de deur. De wedstrijd begonnen we een beetje moeizaam, we zaten niet echt in ons spel. Veel spelers speelden op een andere positie, dat maakt het moeilijk om elkaar te vinden. Tijdens de wedstrijd kwam nogal gauw mijn blessure. Ik kreeg van de keeper de knie in mijn bekken en bleef last houden. Even daarna kwam de tweede overtreding die me volledig uitschakelde. De verschrikkelijke pijn maakte het onmogelijk om verder te spelen. Mijn vervanger Gianluca Maria was eigenlijk ook geblesseerd aan zijn lies. Ook hij kon niet voluit gaan. Het is jammer dat er zoveel blessures zijn. Zelfs Kelle Roos, de keeper moest in de spits. Daarnaast was er ook nog eens de rode kaart van Stefano, waardoor hij de finale mist."

"We hebben wel wat problemen om in de finale nu een goed team samen te stellen. Josemar Makiavala raakte gister geblesseerd en Jorn Sweres moest vanmorgen naar het ziekenhuis. Het kan maar zo zijn dat de keepers in actie moeten komen. Toch hebben we dankzij de strafschoppen de 4-1 overwinning binnen kunnen halen. Het is wel fantastisch om zo'n keeper achter je te hebben. We gaan met er z'n allen voor vanmiddag in de finale. Het is wel onzeker of ik zelf mee kan doen, maar we hebben nog even."

Veel succes verder vanmiddag!

Dit bericht is gepubliceerd op zondag 16 augustus 2009 om 14:16 uur

Nederlands English