PSV na strafschoppen in finale

PSV A1 heeft zich ten koste van het Braziliaans Pão de Açúcar geplaatst voor de finale van het toernooi om de Otten Cup 2009. PSV won na strafschoppen met 4-1 en ontmoet nu in de finale de winnaar van vorig jaar, FC Twente/Heracles. PSV A1 won het toernooi tot nu toe achttien keer, voor het laatst in 2003. De finale is vanmiddag om 15.00 uur.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, er waren mogelijkheden voor beide teams maar er werd niet gescoord. Ook in de tweede helft eenzelfde spelbeeld als voor rust, wel moest PSV met tien man verder toen Stefano Marzo zijn tweede gele kaart kreeg. Het is alweer de derde rode kaart voor het team van Ernest Faber, waar er vorig jaar slechts twee rode kaarten over het hele toernooi werden gegeven. Beide reserve-doelmannen Kelle Roos en Benjamin van Leer moesten vervolgens een wedstrijdshirt aantrekken, omdat Faber geen veldspelers meer op de bank had. PSV A1 hield stand tot het einde en strafschoppen moeten de beslissing brengen.

Heldenrol Jeroen Zoet
Jeroen Zoet ontpopte zich tijdens die serie als grote held. Zakaria Labyad scoort de eerste voor PSV, waana Zoet een inzet van Renan Consilieri stopt. Als ook Ingro Marreiros da Cruz miste en toen Jason Bourdouxhe de derde voor PSV binnenschoot, kon het de finale niet meer mislopen. Leonardo Lima N Santos scoorde vervolgens de 3-1 en Maikel Verkoelen mocht het afmaken. Hij schoot binnen en met 4-1 plaatste PSV A1 zich voor de finale later vandaag. Tegenstander is dan FC Twente/Heracles, dat Real Madrid met 1-0 wist te verslaan.