Overzicht dag 1: Veel doelpunten en rode kaarten

Met prachtig weer en fraaie velden kon de 63e editie van het PSV jeugdtoernooi om de Otten Cup zonder problemen van start. Op een druk bezochte Herdgang speelden de acht deelnemende ploegen hun eerste poulewedstrijd.

De dag begon met een doelpuntrijk openingsduel tussen sc Heerenveen en Pão de Açúcar uit Brazilië. Na een stormachtig begin komen de Brazilianen als eerste op voorsprong. Heerenveen weet echt voor rust de gelijkmaker te scoren. Na rust lijken de Friezen de overwinning binnen te slepen als ze uitlopen naar een 3-1 voorsprong. De Brazilianen grijpen echter de laatste minuten van de wedstrijd aan om er alsnog een gelijkspel uit te halen. Door de twee late doelpunten eindigd het aantrekkelijke openingsduel in een 3-3 gelijkspel.

In het tweede duel van de dag moest titelverdediger FC Twente/Heracles het opnemen tegen Tottenham Hotspur. Al redelijk vroeg in het duel zijn het de Britten die de score openen. Enkele minuten later is het echter alweer gelijk. Na rust lopen de Tukkers uit naar een 3-1 voorsprong. In tegenstelling tot sc Heerenveen lukt het FC Twente/Heracles wel om de voorsprong veilig over de streep te trekken. De titelverdediger start het toernooi hiermee met een fraaie overwinning en een eerste plek in poule A.

Na de twee doelpuntrijke duels uit de eerste poule, trapte Sparta Rotterdam en Real Madrid af in de tweede poule. In de eerste helft worden nauwelijks kansen gecreëerd. In de tweede helft komen de Madrilenen al snel op voorsprong. Daarna krijgen beide ploegen nog enkele mogelijkheden. Het einde van de wedstrijd wordt ontsierd door rode kaarten. Eerste wordt Real Madrid speler Sarabia van het veld gestuurd wegens een slaande beweging, vlak daarna krijgt Sparta speler van Dijk ook direct rood wegens een overtreding. Doelpunten vallen er niet waardoor Real Madrid het toernooi met een 1-0 overwinning begint.

De laatste wedstrijd van de dag werd gespeeld tussen gastheer PSV en RSC Anderlecht. Onlangs speelde beide ploegen tegen elkaar op het Eurofoot toernooi. Daar waren de Belgen met 1-0 te sterk waren voor PSV, dat die wedstrijd met slechts negen man eindigde. De wedstrijd van vandaag kende aan beide kanten nauwelijks kansen. PSV is de eerste helft het dichtstbij een doelpunt als Josemar Makiavala uit een corner op de paal kopt. Ook in de tweede helft blijven grote kansen uit. Enkele minuten voor tijd krijgt PSV een zware klap. Doelman Jeroen Zoet haalt een doorgebroken speler naar vlak buiten het strafschopgebied. Dat heeft een directe rode kaart tot gevolg. Met tien man kan PSV de wedstrijd uitspelen waarna het duel doelpuntloos eindigt.

Na een dag met veel doelpunten en nu al meer rode kaarten dan de hele vorige editie is er nog vanalles mogelijk. In beide poules werd één duel gelijkgespeeld waardoor het nog alle kanten uitkan. Morgen worden de andere poulewedstrijden gespeeld en zal duidelijk zijn wie er in de kruisfinales staan.

Dit bericht is gepubliceerd op vrijdag 14 augustus 2009 om 23:46 uur