Match: sc Heerenveen - FC Twente/Heracles
Date: 15-08-2009
Time: 13:40 tot 14:50
Result: 2 - 4
Report: Heerenveen begint goed aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut is de ploeg gevaarlijk als Quenten Martinus vanaf links goed voorzet, maar Twente op de vijfmeter goed wegwerkt. Na 5 minuten is het wel raak: met een schot vanaf de rand zestienmeter in de verre hoek is het Pelé van Anholt die de Friezen op 1-0 brengt. De vreugde duurt niet lang want een minuut later is het alweer gelijk. Als Heerenveen slecht uitverdedigt, schiet Ninos Gouriye de bal vanaf de rand zestienmeter hard en hoog door het midden in: 1-1. Na de gelijkmaker is Heerenveen nog twee keer gevaarlijk middels een vrije trap van Pelé van Anholt en een kopbal van Jeffrey Gouweleeuw. Halverwege de eerste helft nemen de Tukkers met goed verzorgd vleugelspel de wedstrijd in handen. Vooral vanaf rechts is Twente gevaarlijk. In de 20e minuut komt Twente dan ook op een 1-2 voorsprong. Faysel Shayesteh stuurt Anmar Almubaraki op rechts diep en de voorzet die volgt wordt binnen gelopen door Thomas Brurns. Enkele minuten voor rust is het opnieuw raak. Een mooie een-twee tussen Anmar Almubaraki en Thomas Brurns wordt door de eerste afgerond met een schuiver in de verre hoek: 1-3.

Ook na rust is Twente de betere ploeg. Dit leidt al na 5 minuten tot een grotere voorsprong. Een corner wordt op de zestienmeterlijn gelegd waar Steven Berghuis droog uithaalt: 1-4. De voorsprong wordt bijna nog groter als bij Heerenveen achterin balverlies wordt geleden, maar de inzet van Filip Orsula stuit op de keeper. Halverwege de tweede helft wisselt Twente een aantal spelers die het wedstrijdbeeld hebben bepaald en lijkt de ploeg gas terug te nemen. Heerenveen komt daarom terug tot 2-4 na een mooie aanval over links die uiteindelijk wordt afgerond door Jeffrey Gouweleeuw. Het resterende deel van de wedstrijd zijn er geen kansen meer voor beide ploegen. Wel vermeldenswaardig is nog een prachtige actie van de Twentse aanvaller Giovanni V. Duarte die zijn stift uiteindelijk op de lat ziet eindigen. Uiteindelijk wint Twente de wedstijd verdiend met 2-4.