Match: Pão de Açúcar - Tottenham Hotspur
Date: 15-08-2009
Time: 13:40 tot 14:50
Result: 1 - 0
Report: Om 13.40 uur de aftrap van de wedstrijd tussen Pão de Açúcar en Tottenham Hotspur. Twee teams, die naarmate de wedstrijd vorderde, veel last ondervonden van de toenemende hitte. De wedstrijd ging gelijk op tussen de twee teams maar technisch was Pão de Açúcar duidelijk de betere ploeg. Het spel was mooier om te zien en oogde ook een stuk verzorgder als dat van Tottenham Hotspur. In de 2e minuut al meteen een mooi opgezette aanval tussen Ingro Marreiros da Cruz en Leonardo Lima N. Santos die uiteindelijk smoorde in de verdediging van de Spurs. Deze twee aanvallers waren onbetwist de twee smaakmakers bij de Brazilianen. Hun onnavolgbare acties waren tijdens de wedstrijd een voortdurende plaag voor de verdediging van Tottenham Hotspur. De spaarzame uitvallen van de Spurs gingen meestal gepaard met lange, ongecontroleerde ballen van achteruit. Tijdens deze wedstrijd werden bij Tottenham Hotspur ook de belangrijke spelers John Bostock en Rayn Fredericks node gemist, die in de eerste wedstrijd van vandaag geblesseerd waren uitgevallen. Na wat kleine kansen op en neer werd de ruststand van 0-0 bereikt.

Na de rust kwam Tottenham Hotspur fel uit de startblokken wat meteen resulteerde in gele kaarten voor Jesse Waller-Lassen en Zaine Francis-angol. In de 8e minuut was er een mooie aanval van Pão de Açúcar in de persoon van wederom Ingro Marreiros da Cruz die in eerste instantie op de keeper stuitte waarna de inzet van Lucas Cassoti Flores door Jesse Waller-Lassen van de lijn werd gehaald. In de 11e minuut volgt een mooie actie van Gustavo Di M. Vagenin die hij afsluit met een schot van wel 25 meter met als uiteindelijk gevolg de mooiste goal van deze dag. De bal bereikt namelijk buiten bereik van de keeper de kruising van het doel. Hierna zet Tottenham Hotspur een slotoffensief in om te proberen een gelijkspel af te dwingen wat voor de Engelse voldoende zou zijn om de volgende ronde te bereiken. Het uiteindelijke resultaat zijn een paar hachelijke momenten voor het doel van Lincoln dos S. Pavelski die uiteindelijk geen doelpunten opleveren. Tot twee keer toe claimen de spelers van Tottenham Hotspur een penalty die echter door de uitstekend leidende scheidsrechter worden weggewuifd. De 1-0 overwinning voor Pão de Açúcar mag dan ook verdient worden genoemd gezien het spel tijdens deze wedstrijd.