Match: PSV - FC Twente/Heracles
Date: 16-08-2009
Time: 15:00 tot 16:10
Result: 1 - 0
Report: PSV A1 heeft na zes jaar de Otten Cup weer te pakken. In de finale boekte het elftal van Ernest Faber een 1-0 overwinning op FC Twente/Heracles, de winnaar van de vorige editie. Robert Oepkes was in de tweede helft verantwoordelijk voor de enige en dus winnende treffer in een mooie finale.

PSV kende nogal wat personele problemen in aanloop naar deze finale, met een schorsing (Stefan Marzo) en een aantal geblesseerde spelers (onder meer Sweres, Maria, Makiavala en Mohktar). Doelman Kelle Roos moest zelfs een wedstrijdshirt aantrekken om nog een representatief elftal op de been te krijgen. In de tweede helft werd Roos vervangen door een andere keeper, Benjamin van Leer. Beide keepers werden als spits gebruikt in deze finale. Ook FC Twente was genoodzaakt op het einde van de finale doelman Fij in te zetten als veldspeler.

Ninos Gouriye, met vier doelpunten topscorer van het toernooi, was voor rust dichtbij een treffer, maar Jeroen Zoet wilde niet wijken. PSV kwam in de tweede helft wel tot scoren. De aanval begon bij Zakaria Labyad, die de bal doortikte aan Benjamin van Leer. Van Leer bediende vervolgens Oepkes die de bal over de doelman heen lobte: 1-0. Zonder al te veel problemen trok PSV A1 de voorsprong uiteindelijk over de streep er kon er gevierd gaan worden. De negentiende titel was een feit!