Match: Sparta Rotterdam - Real Madrid
Date: 14-08-2009
Time: 17:40 tot 18:50
Result: 0 - 1
Report: Real Madrid heeft haar eerste wedstrijd op de Otten Cup winnend afgesloten. Sparta werd met 1-0 verslagen.

De wedstrijd begon rommelig en vooral aan Spartaanse zijde waren enkele slordigheden te bespeuren. Na 8 minuten was er de eerste kans van de wedstrijd. Een voorzet van Real werd bijna in eigen doel gewerkt door een Sparta-verdediger. Keeper Bogarde lette echter goed op en voorkwam een doelpunt.

Kort daarna kwam Sparta met haar eerste wapenfeit. Een schot vanaf een meter of 16 werd bijna tot doelpunt gepromoveerd. Verder waren er weinig kansen meer te noteren in de eerste helft.

De tweede helft begon goed voor de Madrilenen. Een vrije trap van Pablo Sarabia werd werd met het hoofd binnengewerkt door Rodrigo Moreno Machado. Real bleef het betere van het spel houden en dit resulteerde nog in een grote kans voor Lucas Vazquez. Hij schoot de bal oog in oog met de keeper echter voorlangs.

Sparta begon naarmate de wedstrijd vorderde opportunistischer te spelen en dit resulteerde uiteindelijk ook in een paar mogelijkheden. Jamal Ernst kreeg de bal voor zijn linker, maar zijn schot werd op fantastische wijze gered door keeper Aleix Manzano.

Het einde van de wedstrijd werd ontsierd door rode kaarten. Eerst was er een rode kaart voor Pablo Sarabia, de nummer 11 van Madrid (vanwege een slaande beweging). Meteen daarna kon Max van Dijk (Sparta) gaan douchen wegens een (volgens de scheidsrechter) te zware overtreding.

Met 10 tegen 10 wisten de Madrilenen uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken.