Match: Real Madrid - RSC Anderlecht
Date: 15-08-2009
Time: 12:20 tot 13:30
Result: 3 - 1
Report: Met 3 punten op zak uit de openingswedstrijd tegen Sparta en het gelijke spel tussen Anderlecht en PSV, startte Madrid in de wetenschap dat zij bij winst van deze wedstrijd verzekerd waren van de finale poule.

Het team zette dat om in een goede opening van de wedstrijd. In de 4e minuut zet nummer 10 Alipio Duarte met een snel genomen vrije trap zijn spits Rodrigo Moreno Machado rechts van het doel vrij voor de keeper. Moreno Machado echter verzuimt om de bal direct op goal te schieten en kiest er na aarzelen uiteindelijk voor de bal af te spelen op Duarte die de bal naast de goal schiet.

In de 7e minuut komt Madrid op 1-0. Moreno Machado zet vanuit de opbouw vanaf de linkerkant een aanval op door het centrum. Na een mooie één-twee combinatie met Duarte kan Moreno Machado door de as op de keeper van Anderlecht afstomen en hij omspeelt deze beheerst. Vervolgens is het een koud kunstje om de 1-0 aan te tekenen.

Binnen een minuut komt Anderlecht goed voor de goal van Real Madrid. De door Jordan Garcia Calvete na een 3-dubbele kap op Olivier Mukendi afgegeven voorzet, wordt door Mukendi echter naast gekopt. In de 11e minuut is het wel prijs voor Anderlecht. De zeer sterke en dreigende nummer 12, linkshalf Ziguy Badibanga, dribbelt vanaf de linkerkant naar binnen en knalt de bal vanaf 20 meter bekeken in de korte hoek. Misschien een fout van de keeper van Madrid, Fernando Pacheco, maar het Belgische kamp is er daarom niet minder blij om.

In de 16e minuut krijgt Anderlecht via nummer 8, Bruno Baras, op aangeven van nummer 16, Seringe Fallou Sow, een kans om op voorsprong te komen. Baras slaagt er niet in om te scoren, hij plaatst de bal voorlangs en deze verdwijnt voorbij de 2e paal over de achterlijn. Kort erna, in minuut 19, krijgt Anderlecht een corner van de rechterkant. Garcia Calvete plaatst de bal strak laag op de rand van de 16 meter waar Fallou Sow klaar staat en de bal zeer hard net over het doel schiet.

Het laatste spectaculaire moment van de 1e helft wordt ingeleid door een foute uittrap van de keeper van Anderlecht, Lars Knipping. Hij plaatst zijn uittrap pardoes in de voeten van spits Moreno Machado die echter ook deze keer te lang aarzelt. Uiteindelijk verdwijnt de bal na een schot van Alipio Duarte in de handen van een opgeluchte Knipping.

In de 7e minuut van de 2e helft neemt Real Madrid een voorsprong. Uit een indraaiende vrije trap vanaf de linkerkant genomen door Gonzlo Poley is het Ignacio Boto die net voor de uitkomende goalie Lars Knipping koppend de 2-1 maakt.

In minuut 13 volgt het hoogtepunt van de wedstrijd: Real scoort uit een fantastische snelle combinatie de 3-1. Uit de combinatie is het de linkshalf Daniel Carvajal die vrij wordt gespeeld aan de achterlijn. Zijn afgemeten voorzet wordt door Alipio Duarte zwevend ingekopt. Terecht grote vreugde bij alle Madrid supporters!

Kort erna, in de 17e minuut, krijgt Anderlecht een grote kans op de aansluitingstreffer. Wederom is het de linkermiddenvelder Badibanga die na lang doorzetten aan de linkerkant, een gevaarlijke voorzet loslaat. De attente linksback van Real, Daniel Carvajal, komt goed voor zijn man, echter hij plaatst de bal daarbij bijna in eigen doel. Deze verdwijnt maar net naast de goal.

Ondanks verwoede pogingen slaagt Anderlecht er niet in nog gevaarlijk te worden. Na deze verliespartij moeten zij hopen dat Real ook haar laatste wedstrijd tegen PSV winnend weet af te sluiten. Wanneer Anderlecht dan zelf ook wint van Sparta, kunnen zij zich nog plaatsen voor de finale poule.