Match: RSC Anderlecht - PSV
Date: 14-08-2009
Time: 19:00 tot 20:10
Result: 0 - 0
Report: PSV A1 is de 63e editie van de Otten Cup begonnen met gelijkspel. Het elftal van Ernest Faber speelde in zijn eerste wedstrijd met 0-0 gelijk tegen RSC Anderlecht. Doelman Jeroen Zoet kreeg vlak voor het einde van het duel rood. In dezelfde groep won Real Madrid eerder op de avond met 1-0 van Sparta Rotterdam.

PSV startte fel aan het duel en zat er kort op in de duels. Dit leidde binnen vijf minuten al tot de eerste corner. In de hierop volgende aanvallen werd Gianluca Maria regelmatig als aanspeelpunt voor de kaats gebruikt, maar tot grote kansen mocht dit helaas niet leiden.

Langzaam zakt de wedstrijd een beetje weg. Er komt weer leven in de brouwerij als Josemar Makiavala bij een corner van Jason Bourdouxhe hoog boven zijn tegenstander uit komt en op de paal kopt.

Ook Anderlecht krijgt een kans. Een voorzet wordt compleet gemist door de PSV defensie, waardoor Olivier Mukendi gevaarlijk kan worden. Doelman Zoet redt. Beide ploegen gaan rusten met een 0-0 stand. Het is een wedstrijd die wacht op doelpunten.

Maar in de tweede helft kwamen die ook niet. Beide ploegen kwamen er nauwelijks uit en werden slechts gevaarlijk door dode spelmomenten of kleine misstapjes van de tegenstander. Drie minuten voor tijd krijgt doelman Jeroen Zoet rood voor het neerhalen van een tegenstander, net buiten het strafschopgebied. Met doelman Benjamin van Leer speelde PSV A1 de wedstrijd verder zonder problemen met tien man uit.

Met nog twee wedstrijden te gaan, liggen de kansen voor PSV op een plek in de halve finale nog steeds open. Wel zal er dan morgenvroeg gewonnen moeten worden van Sparta. PSV speelt de eerste wedstrijd om 12:20 uur. Om 15:00 uur spelen zij dan nog tegen Real Madrid.